Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
Meer inspiratie voor De Nationale Voorleesdagen 2022 met de maandprogramma’s van De Schoolschrijver

Tip: via de subsidie van het Nationaal Programma Onderwijs mag je ook de maandprogramma’s van De Schoolschrijver schoolbreed inzetten om de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen te verbeteren.

De leukste lessen rond de Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen (26 januari t/m 5 februari) komen er weer aan! Dit is een uitgelezen kans om aan de slag te gaan met de creatieve digitale lesprogramma’s van De Schoolschrijver en zo het lezen en schrijven van je klas en het taalplezier van je leerlingen te verbeteren. Onze Schoolschrijvers staan klaar voor live lessen in de klas als afsluiting van ieder maandprogramma, ook tijdens De Nationale Voorleesdagen en de Poëzieweek. Interesse? Schrijf je in voor een van onze gratis online sneak previews en ervaar zelf wat onze maandprogramma’s voor je kunnen betekenen.

Op Boekenreis! met groep 3-4
Maak jouw leerlingen van groep 3-4 nieuwsgierig naar boeken met het digibordprogramma Op Boekenreis! en leer ze in zes lessen zelf hun verhalen te verzinnen. In de creatieve opdrachten laten Loes Riphagen en Thijs Goverde zien hoe je in boeken nieuwe werelden ontdekt. Op Boekenreis! is een fundament voor later taalplezier en taalvaardigheid, voor kinderen die net beginnen met lezen en schrijven.

Leesgeheimen met groep 5-8: Ontdek welk boek jou raakt
Laat leerlingen van de groepen 5-6 en 7-8 in vier lessen ontdekken welk boek hen grijpt met Leesgeheimen. Hierin vertellen Schoolschrijvers, onder wie Tjibbe Veldkamp en Jozua Douglas, wat er met je kan gebeuren als je geraakt wordt door een bijzonder boek. En kun je zelf ook op die manier schrijven?

Over onze maandprogramma’s

Met een maandprogramma van De Schoolschrijver verbeter je in een paar lessen het lezen en schrijven van je klas en het taalplezier van je leerlingen. Bovendien krijg je als leerkracht zelf nieuwe ideeën voor inspirerende lesopdrachten. De digibordlessen en live lessen met bekende kinderboekenschrijvers zorgen voor een betere woordenschat, meer leesmotivatie en meer zelfvertrouwen bij lezen en schrijven.

Informatie en bestellen

We adviseren je graag over een passende keuze. Bel onze scholenadviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg via 020 – 8463069 of mail ze via interesse@deschoolschrijver.nl. Of bestel direct!