Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Meer creativiteit in jouw taallessen? Doe mee aan De Schrijfkamer!

imgres-18-44-45Ben jij leerkracht op een basisschool en op zoek naar (meer) creativiteit in de taallessen? Wil je weten hoe jij  jouw leerlingen meer plezier geeft in lezen en stellen? Doe mee aan de co-creatie van een gloednieuw Schoolschrijver-programma in voorjaar 2017.

De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken. Om aan de grote vraag van scholen te kunnen voldoen, ontwikkelen we nieuw aanbod: De Schrijfkamer. De Schrijfkamer sluit aan bij kerndoelen en kan als vervanging van reguliere taallessen dienen.

Het vierdelige programma van De Schrijfkamer bestaat uit (1 of 2) bezoeken van een professionele kinderboekenauteur en (2 of 3) digibord-lessen met video-brieven van dezelfde Schoolschrijver. In dit vierluik krijgen de leerlingen plezier en extra motivatie in het lezen en schrijven van verhalen, gedichten of verhalende non-fictie.

Onze eerste succesvolle pilot hielden we in oktober 2016 op OBS De Driemaster in Voorburg. Een leerkracht vertelt:

‘De kinderen gingen direct enthousiast aan de slag. Ze konden niet wachten op de komst van de schrijver in de klas. Wat mij betreft hadden de lessen nog wel wat langer mogen duren!’

Meer informatie over ons digitale aanbod…

Wat krijgt jouw klas als je meedoet aan de test?

Een vierdelig programma met:

  • Een professionele kinderboekenauteur in je klas (via het digibord én live!) die leerlingen enthousiast maakt voor lezen en schrijven.
  • Begeleidend lesmateriaal voor de leerkracht.

Wie zijn de schrijvers?

Onze Schoolschrijvers zijn de allerbeste kinderboekenauteurs, en getraind om in het basisonderwijs aan de slag te kunnen. Voor De Schrijfkamer in voorjaar 2017 komen Anneke Scholtens, Arend van Dam of Jørgen Hofmans bij jou op school.

  • collage-pilot-schrijversAnneke Scholtens vertelt hoe je een verhaal schrijft (groep 5 – 8);
  • Arend van Dam leert de kinderen over  verhalende non-fictie (groep 5 – 8);
  • Jørgen Hofmans maakt taal leuk voor de jongste leerlingen (groep 3 en 4).

Voor de pilot in het voorjaar overleggen de school en De Schoolschrijver over de beste match.

Geen kosten maar co-creatie

De Schoolschrijver geeft vorm en inhoud aan haar nieuwe programma door co-creatie: een vorm van samenwerking waarbij de scholen en de Schoolschrijvers invloed hebben op het proces en het product. De Schrijfkamer kost normaal gesproken 1000 euro – in ruil voor deelname aan deze pilot in voorjaar 2017 vragen wij om jouw feedback, in evaluaties:

  • Het invullen van een digitale  vragenlijst voor en na deelname (2 x 15 minuten);
  • Een mondeling evaluatiegesprek na afloop van de pilot;
  • De Schoolschrijver zorgt voor een observant (achter in de klas).

Aanmelden

Meld je voor 20 december 2016 aan door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan snel contact op. We hebben plaats voor een beperkt aantal scholen. [contact-form-7 404 "Not Found"]

Instagram