Leesplezier groep 3-8

Blog• Bevorder het leesplezier in de klas met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver

Eén van de grote uitdagingen in het basisonderwijs is momenteel het vergroten van de taalvaardigheid van de leerlingen. Zorgen voor het vergroten van leesplezier en de woordenschat zijn daar heel belangrijk voor.

Leesplezier vergroten in de klas

Zoals we allemaal weten, is het leren van dingen makkelijker wanneer we er plezier in hebben. En plezier krijgen in lezen en schrijven is heel makkelijk te doen met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver!

Van leesplezier naar leesvaardigheid

Waar de meeste taalmethodieken gaan over regeltjes, spelling, grammatica en wat dies meer zij, gaan onze maandprogramma’s over verhalen, personages verzinnen, spannende plots verzinnen, gekke grapjes maken. Oftewel, kinderen leren verhalen ontdekken en delen, taal als middel te zien en in te zetten. En het resultaat? Ze willen leren hoe ze nou eigenlijk goed kunnen lezen en schrijven! Van taalplezier naar taalvaardigheid dus. Bekijk hier handige tips voor het vergroten van leesplezier in de klas.

Kinderboekenauteurs in de klas

Tijdens onze maandprogramma’s spelen kinderboekenschrijvers de hoofdrol: onze Schoolschrijvers. Via het digibord en live in de klas brengen zij hun enthousiasme over op de kinderen. Ze nemen de leerlingen mee in de wereld van boeken, personages en spanningsbogen. Hoe schrijf je een verhaal? Waar moet een goed personage aan voldoen? Hoe vertel je een grap? Ze leren kinderboeken kennen, welke schrijvers ze leuk en niet leuk vinden en gaan aan de slag met zelf verhalen maken en personages verzinnen. In de Leerlijn Lezen en Schrijven nemen de schrijvers de leerlingen mee in de thema’s waar zij enthousiast over zijn. Zij geven tips voor schrijven, boekentips en inspirerende informatie over de thema’s.

Zet De Schoolschrijver in

Met de lesprogramma’s van De Schoolschrijver maak je kinderen op de basisschool taalvaardig en taalsterk, en laat je ze ervaren wat leesplezier is:

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl