Lees- en schrijfplezier in de klas

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver rond lezen en schrijven zijn er voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen sterke en vaardige lezers en schrijvers te worden.

In het kort

  • Geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs
  • Kinderboekenschrijvers als rolmodellen
  • Een schat aan jeugdliteratuur
  • Lees- en schrijfvaardigheid vergroten

Leesplezier in de klas

Tijdens onze lesprogramma’s brengen professionele kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) zoals Enne Koens, Simon van der Geest en Sanne Rooseboom via motiverende digibordlessen het enthousiasme voor lezen en schrijven over op de leerlingen uit groep 3 tot en met 8.

Tips voor meer leesplezier

De Schoolschrijvers richten zich tot de klas via lesvideo’s en animaties in de lesprogramma’s, die plaatsvinden via het digibord. Ze zijn echte rolmodellen voor de leerkracht en de kinderen en de allerbeste aanjagers van lees- en schrijfplezier.

Kinderboekenweek!

Boek nu een maandprogramma van De Schoolschrijver inclusief feestelijke afsluiter met live schrijver in de klas!

Tip: Wil je met de Kinderboekenweek een kinderboekenschrijver in de klas? Boek op tijd een Schoolschrijver want schrijvers raken snel vol!

Schrijfplezier in de klas

De Schoolschrijvers richten zich tot de klas via lesvideo’s en animaties in de lesprogramma’s, die plaatsvinden via het digibord. Ze zijn echte rolmodellen voor de leerkracht en de kinderen en de allerbeste aanjagers van lees- en schrijfplezier.

werkwijze leerlingen dragen voor

Lees- en schrijfopdrachten

De leerlingen krijgen van de Schoolschrijvers les in verhalen vertellen en inzicht in welke kinderboeken bij hen passen, waar die over gaan, hoe die verteld worden en waar (bibliotheek) ze gelijksoortige andere boeken kunnen vinden.

Juf Selma, ik vind het echt leuk dat jij alle woorden uitlegt en dan zoveel grapjes maakt

leerling, El Kadisia

Veelgestelde vragen

Welke programma’s bieden jullie aan?

Bekijk hier onze lesprogramma´s.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Sluiten de maandprogramma’s aan bij de kerndoelen (SLO)?

Het hoofddoel van De Schoolschrijver-maand sluit aan bij kerndoel 9 van het taalonderwijs Nederlands: 9. De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
De opdrachten in de lessen sluiten aan bij kerndoel 5 van het taalonderwijs Nederlands: 5. De leerlingen leren naar inhoud en vorm teksten te schrijven met verschillende functies, zoals: informeren, instrueren, overtuigen of plezier verschaffen.
NB: dit zijn de kerndoelen zoals geformuleerd in Kerndoelenboekje basisonderwijs 2006. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen van Curriculum.nu nauwlettend in de gaten en sluiten onze programma’s nauw aan bij het doel om rijke teksten te gebruiken in het lees- en schrijfonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl