Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
Kortingsactie! Boek voor 1 juli een lesprogramma met een kinderboekenschrijver in 2022 en krijg tot 500 euro korting

Basisscholen en bibliotheken kunnen tot 1 juli 2022 tot 500 euro korting krijgen als ze een professionele kinderboekenschrijver live voor de klas boeken tijdens een van De Schoolschrijver-lesprogramma’s. Deze kinderboekenschrijvers – oftewel Schoolschrijvers – zijn ware rolmodellen, die op kinderen en leerkrachten enthousiasme overdragen voor boeken, en die als geen ander kunnen lesgeven in verhalen schrijven.

Waarom deze tijdelijke korting?

Deze kortingsactie wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds. Het fonds vergoedt de auteurshonoraria, waardoor de all-in tarieven voor onze lesprogramma’s nu zeer voordelig zijn en schrijvers ondersteund worden in hun waardevolle werk.

Deze lesprogramma’s en teamtrainingen vallen onder de kortingsactie:

1. Maandprogramma’s met slotles van een live Schoolschrijver

Een serie van 4-6 digibordlessen vol video’s en opdrachten rond lezen, schrijven en taalplezier, met bekende kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) in de hoofdrol. De slotles met een live schrijver in de klas wordt een spetterende finale! Voor groep 5-6 en 7-8 dit schooljaar: vier digibordlessen van een uur, vijfde les live. Voor groep 3-4: zes digibordlessen van een half uur, zevende les live. Bijvoorbeeld inzetbaar tijdens de Kinderboekenweek 2022. 

Bekijk hier de maandprogramma’s
Bekijk hier de tarieven
Bestel nu een maandprogramma!

2. De Leerlijn Lezen en Schrijven (voorheen Jaarlijn)

Vanaf schooljaar 2022-2023 bieden we de Leerlijn Lezen en Schrijven aan (voorheen Jaarlijn). Het alternatief voor begrijpend lezen en voortgezet technisch lezen. De Leerlijn biedt meer aandacht voor lezen, schrijven en taalplezier het gehele schooljaar door met daarbij een hoofdrol voor de leukste kinderboekenschrijvers. Schoolbreed inzetbaar voor groep 3 tot en met 8. Met inspirerende digibordlessen, een Academie-training voor leerkrachten en een live les door een ervaren kinderboekenschrijver in de klas (Schoolschrijver). Een doorgaande effectieve leerlijn die aansluit bij het referentiekader taal. Met heel veel aandacht voor woordenschat, leesbegrip, leesvoorkeur, zelf verhalen leren schrijven en heel veel lezen (actuele kinderboeken).

Meer over De Leerlijn

Impressie opbouw Leerlijn Lezen en Schrijven:

3. De Schoolschrijver Academie-training

Bestemd voor leerkrachten of leesconsulenten van de bibliotheek. Over het vergroten van de leesmotivatie en het zorgen voor inspirerend schrijfonderwijs op de basisschool. Teamtrainingen van 3 uur (op locatie) of 1,5 uur (online), geheel verzorgd door een ervaren Schoolschrijver.

Bekijk hier de tarieven
Schrijf je direct in voor een teamtraining

Contact

Bel vrijblijvend met onze adviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg op 020 – 8463069 tijdens kantooruren voor meer informatie of een offerte. Of mail ons via interesse@deschoolschrijver.nl

Lees hier de actievoorwaarden
De programma’s en de tarieven
  • De Schoolschrijver-actiekorting geldt voor de lesprogramma’s en trainingen waarbij ook een live Schoolschrijver wordt geboekt. De korting betreft het honorarium van de schrijver, met een maximum tot 500 euro per boeking. Zie ons prijsoverzicht.
  • De programma’s voor kinderen bestaan onder de kortingsactie uit een serie digibordlessen plus één slotles van een Schoolschrijver live in de klas. Een Academie-training voor volwassenen wordt geheel verzorgd door een Schoolschrijver. In de jaarlijn gebeurt beide.
  • Binnen één schoolboeking mogen lesprogramma’s naar wens worden gecombineerd. Bijvoorbeeld voor 6 klassen = 4 x Leesgeheimen en 2 x Taalkabaal
  • NB onze programma’s met uitsluitend digibordlessen vallen niet onder deze kortingsactie.
Actieperiode en minimum afname
  • De actieperiode voor De Schoolschrijver-korting loopt vanaf 1 maart tot 1 juli 2022. Boekingen moeten in deze periode zijn gemaakt.
  • De korting geldt vanaf een minimum afname van vier klassen voor één school. De schrijver verzorgt in alle deelnemende klassen een slotles.
Uitvoering programma’s
  • Het programma dat met korting is aangeschaft, moet starten in kalenderjaar 2022.
  • De keuze van de kinderboekenauteur voor de slotles gaat in overleg en hangt o.a. af van de beschikbaarheid van de auteur. Eenmaal geboekte programma’s met een korting mogen niet worden uitgesteld.
  • Indien live bezoek niet mogelijk is, wordt een online meeting als alternatief aangeboden. Dit geldt zowel voor de lessen voor kinderen als voor volwassenen.  Alle Schoolschrijvers zijn getraind op het geven van online lessen.
  • Uiteraard houden de schrijvers zich bij lessen aan geldende regels van het RIVM, om verspreiding van het COVID 19-virus te voorkomen. Mocht de situatie veranderen tussen het moment van boeking en uitvoering, dan nemen we tijdig contact op met de opdrachtgever voor overleg.
Over het Nederlands Letterenfonds

Deze kortingsactie is mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds als steunmaatregel voor schrijvers, vanuit het tweede steunpakket van OCW voor cultuur. Het Letterenfonds vergoedt het honorarium voor de auteur tot maximaal 500 euro per boeking. Zo worden de optredens en publieksactiviteiten van schrijvers gestimuleerd en wordt tegelijkertijd hun inkomenspositie verbeterd.  Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers, literaire tijdschriften en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. Het Letterenfonds en De Schoolschrijver maken deel uit van de Leescoalitie, die vorig jaar opriep tot een Leesoffensief.