Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws Persbericht
Tot 500 euro korting op De Schoolschrijver lees- en schrijfprogramma’s met een live schrijver in de klas
Boek voor 1 juli 2021 een Schoolschrijver in de klas

Basisscholen en bibliotheken kunnen tot 1 juli 2021 tot 500 euro korting krijgen als ze een professionele kinderboekenschrijver live voor de klas boeken als finale van De Schoolschrijver-lesprogramma’s. Deze schrijvers – oftewel Schoolschrijvers – zijn ware rolmodellen, die op kinderen en leerkrachten enthousiasme overdragen voor boeken, en die als geen ander kunnen lesgeven in verhalen schrijven.

Waarom deze tijdelijke korting?

Deze kortingsactie wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds. Het fonds vergoedt de auteurshonoraria, waardoor de all-in tarieven voor onze lesprogramma’s nu zeer voordelig zijn en schrijvers ondersteund worden in hun waardevolle werk.

Bekijk hier de tarieven

Bestel nu direct!

Deze programma’s vallen onder de kortingsactie
Maandprogramma’s met slotles van een live Schoolschrijver

Een serie digibordlessen vol video’s en opdrachten rond lezen, schrijven en taalplezier, met bekende schrijvers in de hoofdrol. De slotles met een schrijver in de klas is een spetterende finale! Voor groep 5-6 en 7-8 dit schooljaar: drie digibordlessen van een uur, vierde les live. Voor groep 3-4: zes digibordlessen van een half uur, zevende les live. Bekijk de maandprogramma’s.

De Jaarlijn

Een schooljaar lang aandacht voor lezen, schrijven en taalplezier met twee pakketten digibordlessen, een live les door een Schoolschrijver en onbeperkt online toegang tot extra opdrachten. Inclusief een teambrede training voor het leerkrachtenteam. Vanaf september 2021.

De Schoolschrijver Academietraining

Bestemd voor leerkrachten of leesconsulenten van de bibliotheek. Over het vergroten van de leesmotivatie en het zorgen voor inspirerend schrijfonderwijs op de basisschool. Teamtrainingen van 3 uur (op locatie) of 2 uur (online), geheel verzorgd door een ervaren Schoolschrijver.

Bekijk hier de tarieven en bestel

Bestel nu direct!

Contact

Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren met onze adviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg. Of mail ons op interesse@deschoolschrijver.nl

Lees hier de actievoorwaarden
De programma’s en de tarieven
  • De Schoolschrijver-actiekorting geldt voor de lesprogramma’s en trainingen waarbij ook een live Schoolschrijver wordt geboekt. De korting betreft het honorarium van de schrijver, met een maximum tot 500 euro per boeking. Zie ons prijsoverzicht.
  • De programma’s voor kinderen bestaan onder de kortingsactie uit een serie digibordlessen plus één slotles van een Schoolschrijver live in de klas. Een Academie-training voor volwassenen wordt geheel verzorgd door een Schoolschrijver. In de jaarlijn gebeurt beide.
  • Binnen één schoolboeking mogen lesprogramma’s naar wens worden gecombineerd. Bijvoorbeeld voor 6 klassen = 4 x Leesgeheimen en 2 x Taalkabaal
  • NB onze programma’s met uitsluitend digibordlessen vallen niet onder deze kortingsactie.
Actieperiode en minimum afname
  • De actieperiode voor De Schoolschrijver-korting loopt vanaf 8 februari tot 1 juli 2021. Boekingen moeten in deze periode zijn gemaakt.
  • De korting geldt vanaf een minimum afname van vier klassen voor één school. De schrijver verzorgt in alle deelnemende klassen een slotles.
Uitvoering programma’s
  • Het programma dat met korting is aangeschaft, moet starten in kalenderjaar 2021.
  • De keuze van de kinderboekenauteur voor de slotles gaat in overleg en hangt o.a. af van de beschikbaarheid van de auteur. Eenmaal geboekte programma’s met een korting mogen niet worden uitgesteld.
  • Indien live bezoek niet mogelijk is, wordt een online meeting als alternatief aangeboden. Dit geldt zowel voor de lessen voor kinderen als voor volwassenen.  Alle Schoolschrijvers zijn getraind op het geven van online lessen.
  • Uiteraard houden de schrijvers zich bij lessen aan geldende regels van het RIVM, om verspreiding van het COVID 19-virus te voorkomen. Mocht de situatie veranderen tussen het moment van boeking en uitvoering, dan nemen we tijdig contact op met de opdrachtgever voor overleg.
Over het Nederlands Letterenfonds

Deze kortingsactie is mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds als steunmaatregel voor schrijvers, vanuit het tweede steunpakket van OCW voor cultuur. Het Letterenfonds vergoedt het honorarium voor de auteur tot maximaal 500 euro per boeking. Zo worden de optredens en publieksactiviteiten van schrijvers gestimuleerd en wordt tegelijkertijd hun inkomenspositie verbeterd.  Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers, literaire tijdschriften en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. Het Letterenfonds en De Schoolschrijver maken deel uit van de Leescoalitie, die vorig jaar opriep tot een Leesoffensief.