Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
Nieuw! Boek nu een schrijver in de klas bij De Schoolschrijver voor de Poëzieweek en ontvang 150 euro korting!
Kortingsactie De Schoolschrijver – Poëzieweek 2022 

Vanaf 15 november 2021 tot en met 2 februari 2022 kunnen basisscholen en bibliotheken met 150 euro korting een schrijver bij De Schoolschrijver voor de klas boeken als finale van onze twee prachtige lesprogramma’s rondom poëzie: Dichtgeheimen en Taalkabaal voor de komende Poëzieweek. Onze Schoolschrijvers zijn echte rolmodellen die op kinderen en leerkrachten hun enthousiasme overdragen voor poëzie, rijm en voor zelf gedichten maken.

Dichtgeheimen is een lesprogramma (groep 5-8) via digibord over poëzie lezen, schrijven én voordragen. In vier lessen delen schrijvers hun favoriete gedichten en in de vijfde extra les komt een Schoolschrijver in de klas. Ze onthullen dan hun geheime schrijftips en daarna gaat de klas met de leerkracht zelf aan de slag. Lees hier verder.

In Taalkabaal laten Schoolschrijvers leerlingen van groep 3-4 ontdekken hoe je kunt spelen met letters, woorden en klanken. In zes digibordlessen van 30 minuten geven ze de leukste voorbeelden en opdrachten en in de zevende extra les komt een Schoolschrijver in de klas. Daarna gaat de leerkracht zelf met de groep aan de slag met liedjes zingen, rijmpjes lezen, moppen vertellen en taalspelletjes spelen. Lees hier verder.

Waarom deze tijdelijke korting?

Deze kortingsactie wordt mogelijk gemaakt dankzij het Nederlands Letterenfonds (NLF). Het NLF vergoedt tot 150 euro van de honoraria van de dichters van De Schoolschrijver, waardoor de all-in tarieven voor onze lesprogramma’s nu zeer voordelig zijn. Zo worden dichters gesteund bij het uitvoeren van hun waardevolle werk.

Actievoorwaarden
  • De korting betreft het honorarium van de dichter van De Schoolschrijver met 150 euro per boeking. 
  • De korting op de dichter in de klas geldt alleen voor de 2 lesprogramma’s: Dichtgeheimen (groep 5-8) en Taalkabaal (groep 3-4). 
  • De lesprogramma’s voor kinderen bestaan uit een serie digibordlessen met één slotles van een dichter live in de klas. 
  • NB de programma’s met uitsluitend digibordlessen vallen niet onder deze kortingsactie. 

Bestel nu een maandprogramma!

Actieperiode en boekingsvoorwaarden 

De actieperiode voor De Schoolschrijver-korting loopt vanaf 15 november 2021 tot en met 2 februari 2022. 

  • Boekingen voor de lesprogramma’s Dichtgeheimen en Taalkabaal moeten binnen in die periode worden geboekt, bijvoorbeeld via interesse@deschoolschrijver.nl. 
  • De programma’s moeten uiterlijk 28 februari 2022 zijn gestart.
  • De korting van 150 euro is alleen geldig bij een minimum afname van drie klassen voor één school. 
  • De dichter van De Schoolschrijver verzorgt in alle deelnemende klassen een les. 
Uitvoering lesprogramma’s

De keuze van de dichter van De Schoolschrijver voor de slotles gaat in overleg en hangt o.a. af van de beschikbaarheid van de dichter.

  • Uiteraard houden de dichters zich bij lessen aan geldende regels van het RIVM, om verspreiding van het COVID 19-virus te voorkomen. Mocht de situatie veranderen tussen het moment van boeking en uitvoering, dan nemen we tijdig contact op met de opdrachtgever voor overleg.
  • Indien live bezoek niet mogelijk is, wordt een online meeting als alternatief aangeboden. Eenmaal geboekte programma’s met een korting mogen niet worden uitgesteld. Alle dichters zijn getraind in het geven van online lessen.
Contact en informatie

Interesse gekregen? Neem contact op met onze verkoopadviseurs Marianne Bastianen of Rosan Limburg via interesse@deschoolschrijver.nl of bel: 020-8463069.