Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
Kom jij stage bij ons lopen?

De Schoolschrijver is een organisatie die als missie heeft om kinderen taalsterk te maken, opdat ze volwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen. De Schoolschrijver zet daarbij de allerbeste kinderboekenauteurs (denk aan: Janneke Schotveld, Lydia Rood, Jozua Douglages en Manon Sikkel) in om leerlingen op basisscholen klaar te maken voor de toekomst. De Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen schrijven en de magie van taal. Ze maken van taallessen een spannend avontuur. Per 1 februari 2020 zoeken we een nieuwe stagiaire. Is het iets voor jou?

Wat ga je doen? 

Je draait mee in het marketingcommunicatieteam, krijgt ruimte om je creativiteit te uiten en verantwoordelijkheid te nemen. Je duikt in ons netwerk en onze markt. Ook denk je mee over de strategie van onze sociale media-kanalen en website en bedenk en creëer je hier content voor, zoals: visuals, artikelen, foto’s, interviews en filmpjes.

Wat verwachten we van jou?

·         Je studeert op WO- of op HBO-niveau;

·         Je hebt affiniteit met (cultuur)educatie, primair onderwijs, kinder- en jeugdliteratuur; Je bent leergierig, ambitieus en gewend de handen uit de mouwen te steken; 

·         Je bent enthousiast en flexibel en vindt het leuk dingen zelfstandig en proactief op te pakken;

·         Je kunt foutloze, pakkende teksten schrijven, afgestemd op de doelgroep;  

·         Je wilt meehelpen om marketingcommunicatie-activiteiten te ontwikkelen en uit te voeren;

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en plezierige werkkring met een informele werksfeer, waar je veel kunt leren. Je draait mee in een klein, gedreven team van professionals. Je komt met alle facetten van onze organisatie in aanraking en je krijgt de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan onze activiteiten. Het accent zal deze stage liggen op de marketingcommunicatie van ons nieuwe aanbod. Ons kantoor bevindt zich aan het WG-Plein, nabij het centrum van Amsterdam. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoeksstage, maar een praktijkstage. Wil je onderzoek doen bij De Schoolschrijver, informeer dan naar de mogelijkheden.

Stagevergoeding

De Schoolschrijver is per 1 februari 2020 op zoek naar een stagiair(e) marketingcommunicatie voor 20 weken of langer (3 – 5 dagen per week). De stagevergoeding bedraagt €450 euro per maand voor 40 uur per week. Als je minder stage loopt, ontvang je uiteraard een stagevergoeding naar rato. Afhankelijk van je woonplaats kun je ook een reiskostenvergoeding ontvangen.

Belangstelling?

Neem voor meer informatie contact op met Martijn Kramer (020-8463069) en/of mail je motivatie met cv (martijn@deschoolschrijver.nl).

Instagram