Koepels

Met De Schoolschrijver-aanpak help je je leerlingen betere en gemotiveerde lezers en schrijvers te worden met veel leesplezier. Het bevat inspirerende digitale lesprogramma’s en academie-trainingen rondom lezen en schrijven, met een hoofdrol voor bekende kinderboekenschrijvers, de Schoolschrijvers. 

In het kort

  • Taalvaardigheid en taalpezier vergroten
  • Kinderboekenschrijvers in de hoofdrol
  • Ontzorgt leerkracht
  • Concrete lees- en schrijfopdrachten
  • Ook voor koepels

Ontzorgt en helpt de leerkracht

De korte en lange programma’s van De Schoolschrijver ontzorgen de leerkracht en zijn met minimale voorbereiding eenvoudig en zelf uit te voeren en ze passen goed in de weektaak. De leerkracht leert bij en raakt geïnspireerd, en werkt hierdoor met een gemotiveerde klas die wil lezen.

Het bevat inspirerende digitale lesprogramma’s en academie-trainingen rondom lezen en schrijven, met een hoofdrol voor bekende kinderboekenschrijvers, de Schoolschrijvers. De creatieve lesprogramma’s variëren in duur van een maandprogramma (4 à 6 weken) tot een structureel jaarprogramma.

Betere en gemotiveerde lezers en schrijvers

De programma’s passen prima in de schoolweek. Ze kunnen stellessen vervangen, en versterken het begrijpend lezen. Ze vergroten de woordenschat en het plezier tijdens de stillees-momenten. Ook leert de leerkracht een gesprek voeren met kinderen over hun fantasie en wat ze gelezen en geschreven hebben. Daarnaast is er aandacht voor het geven van effectieve feedback op schrijfproducten en op het creatieve proces, aandacht voor leervoorkeuren bij lezen en schrijven en is er een koppeling met de zaakvakken.

Langdurig doorwerkend effect

Wat leerkrachten regelmatig meemaken is dat leerlingen tijdens een programma van De Schoolschrijver ineens aan hun bureau staan en vragen om meer boeken, om meer lezen, of ze schrijfopdrachten mogen doen… Hoe komt dat? Omdat onze programma’s ze in aanraking brengt met hun fantasie, verbeelding, hun eigen verhalen. De programma’s van De Schoolschrijver laten kinderen ervaren wat echt leesplezier is en dat gevoel raken ze nooit meer kwijt.

Koepels

De lesprogramma’s lenen zich ook uitstekend voor de inzet van meerdere groepen en of zelfs meerdere scholen tegelijk binnen een scholenkoepel of stichting. Voor een school- en of koepelbreed effect.

Betere en gemotiveerde lezers en schrijvers

De Schoolschrijver-programma’s zijn geschikt voor alle onderwijstypen in het basisonderwijs: openbaar, katholiek en protestant-christelijk onderwijs, maar ook speciaal basisonderwijs (SBO), Montessori, Jenaplan, Vrije school en de School met de Bijbel.

De programma’s lenen zich voor groep 3 tot en met 8, inclusief de combigroepen en zijn schoolbreed inzetbaar. Ook voor de kleuters bieden we een oplossing met bijvoorbeeld voorlezen.

Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds heeft als missie het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen met een minder gunstige achtergrond. Voor het vergroten van de kansen is het van belang om niet alleen de cognitieve ontwikkeling te stimuleren maar ook de brede vorming van kinderen mogelijk te maken. Stichting De Schoolschrijver is een vertrouwde partner van het Jeugdeducatiefonds (JEF).

De opdrachten vielen in de smaak, vooral de les van Selma Noort met spannende verhalen was een daverend succes. Vooral het feit dat je als leerkrachten de rode pen hebt laten liggen en niet op spelfouten hebt gelet, geeft de leerlingen meer durf! Ze leren dat ze fouten mogen maken en dat creatief schrijven moeilijk is, maar erg leuk.

Juf Maryse, Oranjedijkschool in Barcelona

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl