Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Jouw Kinderboekenweek 2021 geregeld met De Schoolschrijver

Tip: Boek voor 1 oktober en krijg tot 500 euro korting bij een programma of training met een live (School)schrijver in kalenderjaar 2021 (bijvoorbeeld Kinderboekenweek).

De periode rond de nationale Kinderboekenweek (6-17 oktober) is ideaal om in de klas meer aandacht te geven aan lezen en schrijven. De Schoolschrijver helpt je graag met creatieve lesprogramma’s; onze Schoolschrijvers staan klaar voor live lessen in de klas. We sluiten aan bij het thema van Kinderboekenweek 2021 (Worden wat je wil) met extra schrijfopdrachten, de leukste boekentips en een speciale Kinderboekenweek-training voor leerkrachten en leesconsulenten! Interesse? Schrijf je in voor een van onze gratis online sneak previews.

Lessen rond lezen en schrijven in de Kinderboekenweek – mét speciale thema-opdrachten

Combineer dit jaar de Kinderboekenweek met één van onze acht De Schoolschrijver-maandprogramma’s, schoolbreed inzetbaar voor groep 3 tot en met 8. In vier tot zes kant-en-klare digitale lessen, met een hoofdrol voor kinderboekenschrijvers, help je het lees- en schrijfplezier van je klas met sprongen vooruit. Speciaal voor de Kinderboekenweek zorgen we ervoor dat elk programma een extra opdracht bevat die aanhaakt bij het thema ‘Worden wat je wil’. Bestel hier!

Slotles door een Schoolschrijver live voor de klas

De slotles van een maandprogramma kan als feestelijke finale worden verzorgd door een bekende kinderboekenschrijver (een Schoolschrijver) live in de klas.

Kinderboekenweektraining voor leerkrachten en leesconsulenten

In onze nieuwste Academie-training voor leerkrachten en leesconsulenten werk je met de thematitels van de Kinderboekenweek en staat het thema ‘Worden wat je wil’ centraal. Tijdens deze teamtraining (live of online) krijg je met je collega’s les van een Schoolschrijver in het geven van geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs. Je gaat zelf aan de slag met schrijf- en leesopdrachten en je ervaart hoe deze combinatie kinderen activeert. Daarna maak je de vertaalslag naar de praktijk in de klas. Met deze training heb je binnen een paar uur nieuwe praktische handvatten voor je taalonderwijs, en haal je meer plezier én meer resultaat met de Kinderboekenweek! Schrijf je hier in!

Gratis ideeën voor de Kinderboekenweek: bezoek de sneak preview

Ben je benieuwd hoe de Kinderboekenweek nóg meer effect krijgt dankzij een De Schoolschrijver-maandprogramma? Of heb je vragen voor ons of wil je een van onze Schoolschrijvers online ontmoeten? Schrijf je in voor een van onze gratis online sneak previews. We laten je zien hoe onze aanpak werkt, wat er in onze programma’s gebeurt en hoe de kinderboekenschrijvers de leerkracht versterken.

Leestips rond het Kinderboekenweek-thema ‘Worden wat je wil’

Onze maandprogramma’s zitten vol boeken die prachtig aansluiten op het thema van de Kinderboekenweek. Wat wil jij worden? Bekijk hier onze 13 boekentips goed voor uren (voor)leesplezier en haakjes rond ‘Worden wat je wil’. Of je nou ninja wilt worden, of dierenverzorger, of agent, of, of, of…

Filmpje: dit gebeurt er in een De Schoolschrijver-maand

Hier leggen we kort uit wat er tijdens een Maand gebeurt in de klas.

Dit krijg je bij een maandprogramma
 • 4-6 inspirerende lessen van een uur (digibord)
 • Interactieve video’s met bekende kinderboekenschrijvers
 • Handleidingen voor leerkracht en leesconsulent bibliotheek
 • Voorleesfragmenten, opdrachten, boekentips en werkbladen
 • Opties voor voortzetten van deze aanpak in eigen lessen
 • Optioneel: slotles mét live schrijver, ervaren in lesgeven
 • Plezier en inspiratie voor klas en leerkracht

Resultaten

 • Kinderen schrijven vanaf les 1 aantoonbaar meer en creatiever.
 • Kinderen lezen met meer plezier en willen vaker een boek.
 • Leerkrachten hebben praktische handvatten voor stimulerende lees- en schrijflessen.
 • Positieve leerkrachten: deelnemers geven de Maand een ruime 8.
 • Kinderen hebben veel plezier en adviseren de Maand aan andere kinderen (90%).

Eenvoudig in gebruik

 • Weinig voorbereiding nodig – alles staat online klaar
 • Kan lesstof van de stellessen vervangen
 • Past naadloos in curriculum en bij taaldoelen
 • Opties voor les op afstand
 • Schrijversbezoek makkelijk geregeld

 

Informatie en bestellen

We adviseren je graag over een passende keuze. Bel onze scholenadviseurs Marianne Bastianen en Rosan Limburg via 020 – 8463069 of mail ze via interesse@deschoolschrijver.nl. Of bestel direct:

De Schoolschrijver-maand direct bestellen