Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Jouw Kinderboekenweek 2021 geregeld

De periode rondom de nationale Kinderboekenweek (6-17 oktober) is de beste periode om in de klas meer aandacht te geven aan lezen en schrijven. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’ sluit nauw aan bij de effectieve creatieve lesprogramma’s en trainingen van De Schoolschrijver. Want door beter te leren lezen en schrijven zijn je kansen op een mooie toekomst verzekerd.

Combineer dit jaar de Kinderboekenweek met één van de 8 De Schoolschrijver-maandprogramma’s, schoolbreed inzetbaar rondom de Kinderboekenweek. In 4-6 kant en klare digitale lessen, met een hoofdrol voor kinderboekenschrijvers help je het lees- en schrijfplezier van je klas met sprongen vooruit. De slotles kan feestelijk worden afgesloten met een bekende kinderboekenschrijver (een Schoolschrijver) live in de klas.

Ben je benieuwd geworden hoe een De Schoolschrijver-maand rondom de Kinderboekenweek eruit ziet, bezoek dan onze gratis online sneak preview op 18 mei of 14 juni of lees hieronder verder.

Of boek de nieuwe Kinderboekenweek Academie-training voor leerkrachten en leesconsulenten, gegeven door een Schoolschrijver. In de training wordt gewerkt met de kerntitels van de Kinderboekenweek Deze training geeft je handvatten en voorbeelden om het taalonderwijs vol enthousiasme en vertrouwen te geven en is tevens een uitstekende voorbereiding voor een inspirerende Kinderboekenweek!

Bestel hier een maand en hier een training! Tip! Als je voor 1 juli 2021 een van onze lesprogramma of trainingen mét live schrijver boekt, krijg je tot 500 euro korting.

Dit doe je met De Schoolschrijver-maand

We hebben 8 maandprogramma’s met de leukste lees- en schrijfthema’s voor alle groepen en niveaus. In dit filmpje leggen we kort uit wat er tijdens een Maand gebeurt in de klas, en welke geweldige effecten een Maand heeft op de kinderen.

Dit krijg je bij iedere Maand

 • 4-6 inspirerende lessen van een uur (Digibord)
 • Interactieve video’s met bekende kinderboekenschrijvers
 • Handleidingen voor leerkracht en leesconsulent bibliotheek
 • Voorleesfragmenten, opdrachten, boekentips en werkbladen
 • Opties voor voortzetten van deze aanpak in eigen lessen
 • Optioneel: slotles mét live schrijver, ervaren met lesgeven
 • Plezier en inspiratie voor klas en leerkracht

Resultaten

 • Kinderen schrijven vanaf les 1 aantoonbaar meer en creatiever.
 • Kinderen lezen met meer plezier en willen vaker een boek.
 • Leerkrachten hebben praktische handvatten voor stimulerende lees- en schrijflessen.
 • Positieve leerkrachten: deelnemers geven de Maand een ruime 8.
 • Kinderen hebben veel plezier en adviseren de Maand aan andere kinderen (90%).

Eenvoudig in gebruik

 • Weinig voorbereiding nodig – alles staat online klaar
 • Kan lesstof van de stellessen vervangen
 • Past naadloos in curriculum en bij taaldoelen
 • Opties voor les op afstand
 • Schrijversbezoek makkelijk geregeld

 

Dit doe je met De Schoolschrijver Academie-training Kinderboekenweek (in ontwikkeling)

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is ‘Worden wat je wil’. Stiekem wil je als leerkracht en leesconsulent natuurlijk dat jouw leerlingen enthousiaste schrijvers en lezers worden. Goed kunnen schrijven en lezen zorgt voor meer kansen in de toekomst. Voor bijna alle beroepen is het fijn als je schrijven en lezen leuk vindt. En wie kan dat vlammetje bij leerkrachten, leesconsulenten en kinderen nu beter ontsteken dan een Schoolschrijver.

In deze training laat een Schoolschrijver de deelnemers ervaren hoe lezen en schrijven elkaar versterken. De deelnemers gaan eerst zelf aan de slag met schrijf- en leesopdrachten en daarna volgt de toepassing hiervan naar de eigen praktijk in de klas. 

In de training wordt gewerkt met de kerntitels van de Kinderboekenweek en staat de thematiek ‘Worden wat je wil’ centraal. Deze training geeft je handvatten en voorbeelden om het taalonderwijs vol enthousiasme en vertrouwen te geven en is tevens een uitstekende voorbereiding voor een inspirerende Kinderboekenweek! Meld je hier aan.

 

Informatie en bestellen

We adviseren je graag over een passende keuze voor programma of training. Wil je liever eerst een korte gratis proefles van een maand proberen? Dat kan natuurlijk ook. Meer informatie nodig? Bel 020 – 8463069 of mail interesse@deschoolschrijver.nl voor al je vragen.

De Schoolschrijver-maand direct bestellen