Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Jouw Kinderboekenweek 2021 geregeld met De Schoolschrijver

De periode rond de nationale Kinderboekenweek (6-17 oktober) is ideaal om in de klas meer aandacht te geven aan lezen en schrijven. De Schoolschrijver helpt je graag met creatieve lesprogramma’s; onze Schoolschrijvers staan klaar voor live lessen in de klas.

Heb je al andere plannen voor de Kinderboekenweek?

Geen nood, onze maandprogramma’s zijn het hele jaar schoolbreed inzetbaar voor groep 3 tot en met 8. In vier tot zes kant-en-klare digitale lessen, met een hoofdrol voor kinderboekenschrijvers, help je het lees- en schrijfplezier van je klas met sprongen vooruit. Extra feestelijk: de slotles van een maandprogramma kan als onvergetelijke finale worden verzorgd door een bekende kinderboekenschrijver (een Schoolschrijver) live in de klas.

Gratis ideeën en opdrachten voor de Kinderboekenweek

Nog tijd over voor een leuke schrijfles? We delen graag wat leestips en schrijfopdrachten van onze Schoolschrijvers – allemaal in de stijl van onze complete lesprogramma’s. Zo kun je kijken wat er bij de klas in de smaak valt.

Boekentips

Wat wil jij worden? Of ben je al iemand? Bekijk hier onze 13 boekentips met prachtige kinderboeken. Boekentips voor uren voorlezen of zelf lezen. Vol met haakjes rond ‘Worden wat je wil’. Of je nou ninja wilt worden, of dierenverzorger, of agent, of, of, of…

Schrijfopdrachten

Lezen wordt nog leuker als je zelf ook gaat schrijven. In deze 19 filmpjes geven 19 Schoolschrijver je een gouden schrijftip én we geven je er een gratis schrijfopdracht bij om te downloaden. Over superheld worden (Marcel van Driel), over situaties waarin je juist niet weet wat je wilt (Barbara Scholten). En in de opdracht van Aby Hartog ga je oefenen in vertellen waarom je een boek leuk vindt.

Inspiratie voor lezen en schrijven, het hele jaar door

Gelukkig kun je onze maandprogramma’s het hele jaar door boeken en uitvoeren. Niet alleen met de Kinderboekenweek, maar bijvoorbeeld ook rond de Nationale Voorleesdagen (januari) of met de Poëzieweek (januari), of als aanloop naar de zomervakantie, of wanneer je maar wilt. En wees gerust, ook rond Kinderboekenweek 2022 hebben we weer speciale programma’s met thema-opdrachten, én onze Kinderboekenweek-training voor leerkrachten.

Ontmoet De Schoolschrijver en schrijf je in voor een sneak preview

We vertellen je graag meer over De Schoolschrijver-maandprogramma’s tijdens onze gratis online sneak previews. Daar leggen we uit hoe onze aanpak werkt, wat er in onze programma’s gebeurt en vertelt een van de Schoolschrijvers hoe de kinderboekenschrijvers de leerkracht versterken. Wil je direct contact met een van onze adviseurs Marianne Bastianen of Rosan Limburg – dan kun je ze hier een Share on FacebookShare on Twitter Share on Pinterest