Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Media en pers Nieuws
Joke van Leeuwen schrijft Kinderboekenweek-gedicht, mét lees- en schrijfopdracht van De Schoolschrijver

Kinderboekenschrijver, Schoolschrijver en dichter Joke van Leeuwen schrijft dit jaar speciaal voor de Kinderboekenweek een gedicht rond het thema ‘Worden wat je wil’. De CPNB heeft het gedicht van Joke van Leeuwen ook opgenomen in het speciale lespakket dat in de Kinderboekenweek zal worden ingezet op basisscholen door heel Nederland.

Stichting De Schoolschrijver heeft in samenwerking met de CPNB een interactieve lees- en schrijfopdracht aan het lespakket toegevoegd, met Joke van Leeuwen in de hoofdrol. De schrijfster laat de klas in een video kennismaken met gedichten lezen én zelf gedichten verzinnen. Daarna gaat de klas het gedicht lezen en krijgen ze opdrachten om samen met de leerkracht zélf aan de slag te gaan. Zo wordt de klas aangemoedigd niet alleen gedichten te lezen maar ook zelf te gaan schrijven over ‘Worden wat je wil’. Dat geeft een mooie extra impuls aan de Kinderboekenweek.

Heb je dit lespakket gemist? En wil je wel poëzie lezen en schrijven met je klas, of zelfs met de hele school? Dan is ons digibordprogramma ‘Dichtgeheimen‘, inclusief een les van Joke van Leeuwen, iets voor jouw school. Dit programma omvat vier tot vijf lessen voor groep 5-6 en/of voor groep 7-8. Voor de jongste beginnende dichters en lezers is er het digibordprogramma ‘Taalkabaal’, met zes tot zeven korte lessen voor groep 3-4.