Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Media en pers Nieuws
De Schoolschrijver in de media
12 februari 2020 – Koffietijd/5 uur live – Selma maakt kinderen op school ‘taalsterker’

Froukje van Koffietijd spreekt Schoolschrijver Selma Noort bij de Bredeschool Merenwijk in Leiden hoe ze kinderen taalsterk maakt.

Het speelse van taal, het vinden van woorden en het genieten van iets creëren wat er nog niet was, dat gun je ieder kind. 

Selma Noort bij koffietijd

21 januari 2020 – de Volkskrant – Schoolschrijver bestrijdt leescrisis

Taal is niet alleen saaie d’s en t’s, taal en lezen zijn ook leuk, laten veertig Schoolschrijvers zien aan basisschoolleerlingen in heel het land. Ze brengen fantasie terug in de klas. Lees hier het artikel.

Altijd de zon op je kop of een smoesjesverzinner, de schoolschrijver brengt fantasie tot leven.

14 januari 2020 – Vrij Nederland – Hoe de schoolschrijver kinderen aan het schrijven krijgt – en daarmee aan het lezen

Schoolschrijver Sanne Rooseboom, over het effect van dat programma. Lees hier het artikel.

Alle collega-Schoolschrijvers hebben dit soort verhalen. Kwartjes die vallen, woorden die worden gevonden, fantasie die aangaat.

14 februari 2019 – RTL 4  programma 5 uur live – Annemiek Neefjes, directeur van De Schoolschrijver wordt geinterviewd door Daphne Bunskoek.

Dankzij de gift van de VriendenLoterij kan De Schoolschrijver innoveren en uitbreiden. In de uitzending vertelt Annemiek over deze welkome schenking en over de noodzaak om kinderen al op jonge leeftijd te laten zien hoe leuk lezen en schrijven is.  Bekijk hier het fragment

9 juli 2018 – NRC Handelsblad – Minder dan een kwart van de leerlingen vindt lezen erg leuk, wat te doen?

De Schoolschrijver in een reportage van journalist Mirjam Remie in NRC Handelsblad over het effect van onze aanpak op het leesplezier. Lees hier het artikel.

Ik prikkel de verbeeldingskracht van het kind en stimuleer hun eigen gedachten. Fabien van der Ham, Schoolschrijver

6 juli 2018 – de Volkskrant – Lezen wordt leuker als je zelf schrijft

Reportage over De Schoolschrijver in de Volkskrant. Journalist Jasper Kars bracht een bezoek aan OBS De Peperklip in Schiedam en interviewde o.a. leerlingen uit groep 5 en kinderboekenauteur Sanne Rooseboom die hier afgelopen half schooljaar Schoolschrijver was.
Lees hier het artikel.

Thuis las ik bijna nooit. Nu begrijp ik woorden veel beter en maken boeken mij blij. Lezen was eerst vooral balen. Robbyne (9) #Schoolfschrijvereffect

juni 2018 – De Nieuwe Leraar – Schoolschrijver Maren Stoffels is een geboren verteller

Het nieuwe tijdschrift voor leerkrachten in het primair onderwijs De Nieuwe Leraar volgde Maren Stoffels tijdens de live-les die ze gaf op basisschool De School in Zandvoort.
Lees hier het interview. (juni 2018)

Neem iets dat echt gebeurd is en maak het 10 keer erger!

april 2018 – Rolfgroep – Echte kinderboekenschrijvers komen de klas in!

Lees hier het interview van de Rolfgroep met oprichter en directeur van stichting De Schoolschrijver; Annemiek Neefjes.

Zelfvertrouwen kweken en de juiste handvaten bieden om fantasie naar buiten te laten komen, beschouw ik als belangrijke taken van mezelf als Schoolschrijver.

Digitalisering versterkt missie van De Schoolschrijver!

In dit artikel vertelt Annerose Louwaard, medewerker en onderwijsdeskundig mede-ontwikkelaar van o.a. De Schoolschrijver-maand, over de innovatieve uitdagingen waar De Schoolschrijver voor staat en over ons digitale aanbod.

Heel veel kinderen waren heel trots op zichzelf, De Schoolschrijver-maand heeft ze de handvatten geven zodat ze trots op hun werk kunnen zijn.