Impulsregeling ‘Auteursactiviteit’: Boek voor 1 mei en ontvang 500 euro korting op een digitaal lesprogramma met (optioneel) live schrijver in de klas

Impulsregeling • Nieuwe basisscholen bij de Bibliotheek op school ontvangen 500 euro korting bij het inzetten van een kort digitaal lesprogramma van De Schoolschrijver met live schrijver in de klas (optioneel)

De Impulsregeling ‘Auteursactiviteit’ 2023-2024  (auteur als leesbevorderaar) is een landelijke subsidie van Stichting Lezen. De regeling heeft ten doel een duurzame meerjarige samenwerking tussen bibliotheken en scholen te bevorderen. Dit gebeurt o.a. door het stimuleren van de leesvaardigheid. Binnen het actieprogramma stelt Stichting Lezen voor het schooljaar 2023-2024 stimuleringsgelden beschikbaar voor nieuwe scholen van de Bibliotheek op school.

Scholen ontvangen nog dit schooljaar 500 euro subsidie (korting), die je kan besteden aan een digitaal lesprogramma (maandprogramma) van De Schoolschrijver met optioneel een live schrijversbezoek. Deze subsidie geeft de mogelijkheid om een digitaal maandprogramma voor 4 klassen per school gratis te boeken.

De lesvideo’s en interactieve opdrachten in de digitale lesprogramma’s worden gebracht door bekende kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) zoals Sanne Rooseboom, Aby Hartog, Enne Koens, Iven Cudogham, Pieter Koolwijk en Simon van der Geest.

Waarom De Schoolschrijver?

  • Boost je taalonderwijs met een kort maandprogramma lezen en schrijven van De Schoolschrijver (gr. 3-8) en werk aan de basisvaardigheden taal: lezen, schrijven, spreken en luisteren;
  • Kinderen worden door de lesprogramma’s bewezen beter in lezen en schrijven, met meer lees- en schrijfplezier en groter zelfvertrouwen;
  • De lesprogramma’s zijn volledig didactisch onderbouwd en in lijn met de huidige kerndoelen en het nieuwe curriculum;
  • Unieke duurzame bewezen effectieve aanpak van lezen en schrijven, inclusief verbinding met andere schoolvakken;
  • Biedt leerkrachten handvatten om geïnspireerd en duurzaam hun taalonderwijs in te richten en na de uitvoering van het lesprogramma dit structureel voort te zetten.

Waar kan de Impulsregeling voor worden gebuikt?

Maandprogramma van De Schoolschrijver

In 4 tot 6 lessen het lezen en schrijven in jouw klas verbeteren met daarbij de optie voor een feestelijke slotles met een live kinderboekenschrijver (Schoolschrijver). Dat kan met onze negen inspirerende maandprogramma’s voor groep 3-8 zoals Leesgeheimen, Van kop tot Staart, Zin in Verzinnen of Dichtgeheimen. De lessen zorgen voor een betere woordenschat, betere technische vaardigheden, meer leesmotivatie en meer zelfvertrouwen bij lezen en schrijven.

De basis van een maandprogramma zijn de digibordlessen van een halfuur (groep 3-4) tot een uur (groep 5-6 en 7-8). De lesvideo’s en de interactieve opdrachten worden gebracht door bekende kinderboekenschrijvers zoals Jozua Douglas, Manon Sikkel, Maren Stoffels, Janneke Schotveld en Lydia Rood.

Lees hier de actievoorwaarden

De programma’s en de tarieven
  • De subsidie (500 euro per school) geeft de mogelijkheid om een digitaal maandprogramma voor 4 klassen per school gratis te boeken;
  • De subsidie kan in schooljaar 2023-2024 worden besteed aan een digitaal maandprogramma voor 4 klassen;
  • De korting geldt op alle maandprogramma’s gr. 3-8, bestaande uit 4-6 lessen;
  • Optioneel kan een live Schoolschrijver (kinderboekenschrijver) worden bijgeboekt;
  • De school moet sinds schooljaar 2023-2024 verbonden zijn aan de Bibliotheek op school. Bij vragen of twijfel neem contact met ons op via interesse@deschoolschrijver.nl of bel met onze adviseurs 020-8463069.
Maranke en Martijn in Zin in Verzinnen

Kies bijvoorbeeld voor Zin in verzinnen (gr. 3-4)
In de digibordlessen van het digitale maandprogramma Zin in verzinnen (gr. 3-4) laten kinderboekenschrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden zien hoe je samen verhalen verzint, personages tekent en alles opschrijft. Met aansprekende schrijf- en tekenopdrachten gaan de leerlingen daarna zelf figuurtjes bedenken, tekenen en hun avonturen opschrijven. Bekijk hier al onze korte maandprogramma’s lezen en schrijven voor gr. 3-8.