Het lezen en schrijven bij jou op de basisschool een boost geven?

De lesprogramma’s van De Schoolschrijver rond lezen en schrijven zijn er voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen sterke en vaardige lezers en schrijvers te worden.

In het kort

  • Geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs
  • Kinderboekenschrijvers als rolmodellen
  • Een schat aan jeugdliteratuur
  • Lees- en schrijfvaardigheid vergroten

Wat gebeurt er in de klas?

Tijdens onze lesprogramma’s brengen professionele kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) zoals Enne Koens, Simon van der Geest en Sanne Rooseboom via motiverende digibordlessen het enthousiasme voor lezen en schrijven over op de leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Als feestelijke optie is het mogelijk een extra laatste les erbij met live Schoolschrijver te boeken.

Wat is de rol van de schrijver?

De Schoolschrijvers richten zich tot de klas via lesvideo’s en animaties in de lesprogramma’s, die plaatsvinden via het digibord. Ze zijn echte rolmodellen voor de leerkracht en de kinderen en de allerbeste aanjagers van lees- en schrijfplezier.

Kinderboekenweek kortingsactie!

Boek nu vóór 1 mei een maandprogramma van De Schoolschrijver inclusief feestelijke afsluiter met live schrijver in de klas en maak kans op een van de drie boekenpakketten t.w.v. 100 euro!

Tip: Wil je met de Kinderboekenweek een kinderboekenschrijver in de klas? Boek op tijd een Schoolschrijver want schrijvers raken snel vol!

De lessen zijn goed en makkelijk uitvoerbaar en de handleiding erbij was goed te volgen. Het kostte ook niet heel veel extra tijd om de lessen uit te voeren en de schrijfopdracht was zo fijn en klein opgebouwd dat zelfs de leerling met de grootste taalachterstand meteen aan de slag ging en kon.

Leerkracht Willeke Pieters, Suringarschool

Veelgestelde vragen

Welke programma’s bieden jullie aan?

Bekijk hier onze lesprogramma´s.

Voor welke groepen zijn er programma’s?

Ons aanbod is gericht op groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Zijn jullie programma’s ook geschikt voor speciaal en bijzonder onderwijs?

Jazeker. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs via interesse@deschoolschrijver.nl.

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor ons tarievenoverzicht of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl