Gedicht Kinderboekenweek 2022 van Bibi Dumon Tak

Inspiratie • Bekijk en lees het Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek-gedicht ‘Wat een bloem vertellen wil‘ van kinderboekenschrijver Bibi Dumon Tak

Gedicht: ‘Wat een bloem vertellen wil’

Kinderboekenschrijver Bibi Dumon Tak schreef dit jaar het prachtige gedicht ‘Wat een bloem vertellen wil’ voor de Kinderboekenweek rondom het thema Gi-Ga-Groen. CPNB en De Schoolschrijver maakten samen met Bibi een toffe natuurrijke voorleesvideo van het gedicht en zeven verrassende rijmtips (scroll naar beneden) voor het schrijven van een eigen gedicht, speciaal voor kinderen.

Locatie: Botanische Tuinen, Universiteit Utrecht.

Bibi Dumon Tak is één van De Schoolschrijvers die een les verzorgt in ons maandprogramma Echt Waar?

Tip: Geef ook eens een les vaardig lezen en schrijven met één van onze gratis proeflessen voor groep 3-4, 5-6 en 7-8. Goed voor 30 minuten lees- en schrijfplezier. De proeflessen vind je hier.

Download het gedicht van Bibi

Gebruik voor thuis of in de klas!

Tips

Hoe schrijf je een gedicht?

Bekijk de zeven tips van Bibi over hoe je een gedicht schrijft!

Lesopdracht inclusief lesvideo: ‘Luister naar de bloem’

Naar aanleiding van het gedicht hebben we ook een geweldige Gi-Ga-Groene lesopdracht en lesvideo ontwikkeld voor de Kinderboekenweek, in opdracht van het CPNB. De opdracht ‘Luister naar de bloem’ is een les, inclusief lesvideo met Bibi, in zes stappen voor een betere leesvaardigheid en het leren beschrijven van zintuigelijke waarnemingen in een gedicht.