Nieuws
Ella Radovcic wint Schrijfgeheimen schrijfwedstrijd

Ella Radovcic van de 6e Montessorischool Anne Frank heeft de Schrijfgeheimen schrijfwedstrijd gewonnen. De wedstrijd werd georganiseerd door Kidsweek en De Schoolschrijver, en mogelijk gemaakt door de ABN AMRO Foundation.

Ik wilde een verhaal maken over iets wat echt kan gebeuren. Ik heb heel veel fantasie gebruikt. De namen in het verhaal heb ik verzonnen op mijn eigen naam en achternaam. Ik heb ook een verhaal geschreven over een wezen van een andere wereld. 

Schermafbeelding 2017-01-16 om 12.27.14

Ella wil later een bijbaantje in een restaurant, maar het lijkt haar ook leuk om te schrijven of juf te worden. Haar winnende verhaal Spooky schiet te hulp staat op de cover van de Kidsweek en is ook hier te lezen.

Kinderboekenschrijver Gideon Samson nam speciaal voor Ella een boodschap op om haar te feliciteren.

Met de gratis digibordlessen Schrijfgeheimen maken de Schoolschrijvers hun Schrijfgeheimen voor iedereen toegankelijk. De series Schrijfgeheimen zijn een creatieve aanvulling op het reguliere schrijfonderwijs. Schoolschrijvers zoals Gideon Samson, Lydia Rood, Arend van Dam en Selma Noort delen hun schrijfgeheimen, zodat leerlingen hun eigen verhaal kunnen maken.abn