Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
De Schoolschrijver meegenomen in aanbod Jeugdeducatiefonds

Gecertificeerde scholen van het Jeugdeducatiefonds kunnen een aanvraag  indienen voor een op maat gemaakt creatief taalprogramma van De Schoolschrijver. Het doel: klassen vol kinderen met een betere lees- en schrijfvaardigheid. Kinderen die graag willen lezen en met zelfvertrouwen hun verhalen schrijven. 

Taalplezier voor leerling en leerkracht 

Het lesaanbod voor JEF-scholen bestaat uit twee De Schoolschrijver-maanden (meerweekse programma’s voor groepen 3 t/m 8) en een training voor de leerkrachten. Onze programma’s vergroten de lees- en schrijfvaardigheid én het zelfvertrouwen van kinderen. Op die manier ondersteunen wij scholen in het behalen van hun taaldoelen.

Het Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds heeft als missie het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen met een minder gunstige achtergrond. Voor het vergroten van de kansen is het van belang om niet alleen de cognitieve ontwikkeling te stimuleren maar ook de brede vorming van kinderen mogelijk te maken. Het Jeugdeducatiefonds kiest er dan ook voor om een divers aanbod van producten en diensten te financieren.

Annemiek Neefjes – oprichter en directeur van De Schoolschrijver : ‘We vinden in het Jeugdeducatiefonds een fantastische partner om met elkaar kansen voor kinderen te vergroten. We zijn er trots op dat het fonds in ons een organisatie ziet die verschil kan maken voor kinderen en met een bewezen effectieve aanpak kinderen ondersteunt in hun taalontwikkeling. We hopen via deze weg nog meer kinderen te bereiken. Samen kunnen ieder kind taalsterk maken en daarmee voorbereid op de toekomst.’