Nieuws
De Schoolschrijver genomineerd voor Astrid Lindgren Memorial Award

Het is officieel! Stichting De Schoolschrijver is genomineerd als Nederlandse inzending voor de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. Deze prijs is de belangrijkste internationale onderscheiding in de kinderliteratuur en wordt ook wel de Nobelprijs voor de jeugdliteratuur genoemd. Meestal worden auteurs voorgedragen maar soms ook een leesbevorderende instelling. De nominatie is officieel bekend gemaakt tijdens de Frankfurter Buchmesse.

De Auteursbond, die De Schoolschrijver voordraagt, beschrijft in hun Engelse motivatie de stichting als ‘a major innovation in the Dutch (and perhaps worldwide) landscape of promoting literacy and reading among children’. Daarnaast zegt de bond: ‘De Schoolschrijver focust vooral op kinderen met een taalachterstand. Ze gebruiken daarbij creatieve, nieuwe methodes die buiten het reguliere schoolcurriculum vallen. De Schoolschrijver ontwikkelt ook een digitaal platform, zodat nog meer scholen en kinderen van hun expertise kunnen profiteren.’

Eind maart 2018 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Bologna Book Fair. Naast De Schoolschrijver draagt de Auteursbond Toon Tellegen voor. Ook kinderboekenschrijver Gideon Samson (tevens Schoolschrijver) is voorgedragen, dat maakt het dubbel zo leuk! Dit jaar gaat de prijs naar de Duitse auteur en illustrator Wolf Erlbruch (Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft). In 2012 ontving Guus Kuijer de prijs.

Wil je weten wat we basisscholen allemaal te bieden hebben? Kijk dan hier.

 

 

 

Facebook
Twitter
Instagram