De Postcode Loterij schenkt 650.000 euro aan De Schoolschrijver

Nieuws • Een taalsterke toekomst voor alle kinderen!

Fantastisch nieuws! Dankzij een mooie bijdrage van 650.000 euro van de Postcode Loterij voor de periode 2022-2025 kunnen wij nog meer leerlingen in het basisonderwijs helpen met onze effectieve creatieve lesprogramma’s en trainingen rondom lezen en schrijven.

Onze taalprogramma’s bieden een antwoord op de dalende taalvaardigheid van kinderen in Nederland. Meer dan 10 procent van hen loopt het risico later laaggeletterd te worden en zo minder kansen te krijgen in hun persoonlijk en maatschappelijk leven. De Schoolschrijver slaagt er al meer dan tien jaar in de negatieve spiraal van dalend leesplezier naar ontlezing te doorbreken en kinderen taalsterk te maken.

Dorine Manson, managing director Postcode Loterij:

Wij zijn trots dat we dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij het belangrijke werk van De Schoolschrijver kunnen ondersteunen met een bijdrage van 650.000 euro. Met deze schenking kan de stichting nog veel meer kinderen bereiken én komt het structureel aanbieden van de lesprogramma’s van De Schoolschrijver weer een stap dichterbij. En dat is hard nodig, zeker in deze tijd.

De huidige leescrisis en de door corona opgelopen leerachterstanden laten ons opnieuw zien dat onze taalprogramma’s hard nodig zijn om structureel het leesplezier en de leesvaardigheid bij kinderen te vergroten en kinderen op hun individuele niveau te benaderen. Die programma’s wil De Schoolschrijver verder doorontwikkelen met het geld van de Postcode Loterij om iedere school structureel, in alle klassen, een schooljaar lang wekelijks te kunnen bedienen en zo haar maatschappelijke impact te vergroten: de Leerlijn Lezen en Schrijven.

De gevolgen van de coronacrisis zullen nog meerdere jaren voor kinderen op basisscholen voelbaar zijn; velen zijn in deze periode nog verder achterop geraakt. Juist nu kunnen onze taalprogramma’s, die zich richten op de talenten en de intrinsieke motivatie van kinderen, het verschil maken om deze achterstanden weg te werken.

We zijn enorm dankbaar en trots. Het is fantastisch nieuws dat de deelnemers van de Postcode Loterij een taalsterke toekomst voor alle kinderen in Nederland mede mogelijk maken.

Dinsdag 22 maart jl. waren onze directeur Annemiek Neefjes en Schoolschrijver Ruben Prins te gast bij KoffietijdKijk het fragment hier terug.

Bezoek een gratis sneak preview

Bezoek nu gratis een online sneak preview van een van onze lesprogramma's of trainingen. In 30-45 minuten word je bijgepraat door een ervaren kinderboekenschrijver (Schoolschrijver), samen met onze schooladviseurs en onderwijsdeskundigen.

Doe een gratis proefles!

Heb je zin in een korte en superleuke gratis les met een kinderboekenschrijver? Vraag hier één van onze proeflessen aan.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor één van onze nieuwsbrieven. Maandelijks nieuws, inspiratie en tips voor basisscholen en bibliotheken.

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag of wil je in contact komen met De Schoolschrijver? Bel of mail ons vrijblijvend op 020-8463069 en interesse@deschoolschrijver.nl