Nieuws
Cursus Creatief Schrijven van De Schoolschrijver en schrijfexpert Mariet Lems 2018-2019

Op verzoek van Stichting Lezen bundelen stichting De Schoolschrijver en schrijfexpert Mariet Lems hun krachten: schooljaar 2018-2019 verzorgen zij in vier sessies een scholing Creatief Schrijven voor leesconsulenten van de bibliotheek en leescoördinatoren op school. Ze geven uitleg over het belang van creatief schrijven (in relatie tot lezen) voor kinderen, ze staan stil bij het creatieve proces en de werking van het brein en delen resultaten uit recente onderzoeken.

Maar vooral gaan de deelnemers aan deze scholing volop zelf aan de slag, met als coach een live Schoolschrijver en/of Mariet Lems. Aan de hand van filmpjes, associatieve werkvormen en best practices ervaren ze o.a. hoe je verbeeldingskracht kunt ‘aanzetten’ en woorden vindt voor ervaringen en gedachten.

Aanleiding

Creatief schrijven staat opgenomen in de kerndoelen van het basisonderwijs: ‘De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten’, zo staat in kerndoel 9. Uit onderzoek blijkt echter dat het vormgeven van de lessen lastig gevonden wordt door leerkrachten (uit: ‘Zo fijn dat het niet fout kan zijn’ E. Koopman, 2017, Stichting Lezen). Een goede reden voor Cubiss en Rijnbrink om na te denken over een oplossing. Samen met Stichting Lezen ontwikkelden we de cursus Creatief Schijven. Vanaf najaar 2018 gaat deze van start.

De eerste scholingen vinden plaats in Den Bosch (i.s.m. Cubiss) en Nijverdal (i.s.m. Rijnbrink). Drie lesmiddagen en een terugkomdag van elk 2,5 uur

Interesse & aanmelden

Voor inschrijving en meer informatie: zie www.cubiss.nl en www.rijnbrink.nl.