Nieuws
“Angst voor schrijven afgenomen”

Een echte kinderboekenschrijver in de klas, die in vier weken tijd van uw leerlingen leesmonsters en schrijffanaten maakt. Sinds 1 november kan dat met De Schoolschrijver-maand. De leerlingen van De School en De Leilinde hebben De Schoolschrijver-maand inmiddels afgerond en hun leerkrachten gaven een reactie.

Op De School in Zandvoort (groep 6-7-8) gaf de leerkracht aan: “Ik denk echt oprecht dat ik nu een aantal leerlingen heb die momenteel de droom hebben om schrijver te worden en de mogelijkheden ook zien. Daarnaast is hun angst voor het schrijven wat afgenomen en zijn ze meer gemotiveerd.” Ze vindt het positief dat leerlingen les krijgen van echte schrijvers, in een pakkend format en dat ze toewerken naar het bezoek van een echte Schoolschrijver.

Een leerkracht van De Leilinde in Reusel (groep 8) geeft ook aan het programma aansprekend te vinden: “De lessen hadden een leuke opbouw, voldoende ondersteunend. Maar er was ook ruimte voor eigen fantasie.”

Wij zijn blij met deze reacties en hopen uiteraard dat meer scholen schrijven, leesplezier en taalvaardigheid naar een hoger niveau willen tillen. Kijk hier voor meer informatie over De Schoolschrijver-maand.

Facebook
Twitter
Instagram