Online sneak preview:
De Schoolschrijver-maand en de Kinderboekenweek

Datum: 10 mei 2023
Tijd: 14.45-15.15 en 15.30-16.00
Locatie: Online via Zoom
Duur: 30 minuten
Prijs: Gratis op inschrijving

Schrijf je hier in

Datum: 10 mei 2023
Tijd: 14:45 - 16:00
Locatie: Online via Zoom
Tijd: 14.45-15.15 en 15.30-16.00
Duur: 30 minuten
Prijs: Gratis op inschrijving
Directies | Experts taalonderwijs | IB'ers | Leerkrachten | Leesconsulenten | Leescoördinatoren | Pabostudenten

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft De Schoolschrijver een nieuw maandprogramma ‘Superik’ (gr 5-8) ontwikkeld, passend bij het thema van 2023: ‘Bij mij thuis’. Met een belangrijke rol voor kinderboekenschrijvers Stine Jensen, Najiba Abdellaoui en Iven Cudogham in de digibordlessen als gids en motivator. Kinderen onderzoeken met Superik wie zij zelf zijn. Hoe maak je van jezelf een geweldig personage? Ze verwerken hun persoonlijke kenmerken in het personage dat zij bedenken voor hun eigen fantasieverhaal.

Daarbij bieden we de feestelijke optie voor een live les in de klas door een kinderboekenschrijver aansluitend op een maandprogramma. Boek wel op tijd, want schrijvers raken snel vol tijdens de Kinderboekenweek.

Tijdens de gratis online sneak preview op woensdag 10 mei vertelt schooladviseur Rosan Limburg je alles over De Schoolschrijver-maand Superik (en de andere 8 maandprogramma’s voor groep 3-8) en waarom je die zo goed kan inzetten tijdens de Kinderboekenweek. Schoolschrijver Enne Koens geeft praktijkvoorbeelden van de lessen én laat je met oefeningen de motiverende en inspirerende De Schoolschrijver-aanpak zelf ervaren.

Aan het eind van de sneak verloten we drie boekenpakketten met boeken uit de KBW voor groep 3-8, ter waarde van 50,- euro, onder de aanwezige deelnemers. Kom je ook?

Voor:
Directies, Experts taalonderwijs, IB'ers, Leerkrachten, Leesconsulenten, Leescoördinatoren, Pabostudenten