Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Agenda trainingen en activiteiten met De Schoolschrijver

Hieronder onze agenda met inspirerende online sneak previews en trainingen voor scholen en bibliotheken.

Tip: Boek voor 1 oktober en krijg tot 500 euro korting bij een programma of training met een live (School)schrijver in kalenderjaar 2021 (bijvoorbeeld Kinderboekenweek).

Online sneak preview: hoe zet je als leesconsulent De Schoolschrijver-maand in op basisscholen

Datum: 14 oktober 2021

Tijd: 15.00-16.15

Locatie: Online via Zoom

De Bibliotheek op school | Leesconsulenten

In deze gratis online sneak preview, speciaal voor leesconsulenten van de bibliotheek, hoor je in het kort hoe je vanuit de bibliotheek leesmotivatie en leesplezier brengt op de basisschool met de maandprogramma’s van De Schoolschrijver. De bewezen effectieve aanpak van De Schoolschrijver-programma’s zet kinderen met plezier aan het lezen én schrijven. Schoolschrijver Enne Koens zet je aan het werk met een voorproefje van een paar oefeningen uit een De Schoolschrijver-maand. 

Adviseur Bibliotheken & Basisonderwijs Rosan Limburg vertelt je meer over de praktische zaken, zoals de bijbehorende boekenhandleidingen en financieringsmogelijkheden. Download voor meer info alvast de speciale Instructie, die we hebben ontwikkeld met de Bibliotheek op school.

– Duur: 45 minuten

– Gratis, op inschrijving

Download hier de Instructie dBos.

Online sneak preview: Voorleesdagen en De Schoolschrijver-maand

Datum: 26 oktober 2021

Tijd: 15.30-16.00 en 16:30-17:00

Locatie: Online via Zoom

Leerkrachten | Leesconsulenten | Leescoördinatoren

Tijdens de online sneak preview vertelt Schoolschrijver Chinouk Thijssen over de Voorleesdagen en het inzetten van De Schoolschrijver-maanden Op Boekenreis! en Leesgeheimen. Ze geeft praktijkvoorbeelden uit de lessen én laat je met oefeningen de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Rosan Limburg, geeft praktische informatie over o.a. planning, kosten en financiering, en beantwoordt al je vragen.

– Duur: 30 minuten

– Gratis, op inschrijving

Online sneak preview: Poëzieweek en De Schoolschrijver-maand

Datum: 28 oktober 2021

Tijd: 15.30-16.15 en 16:30-17:15

Locatie: Online via Zoom

De Bibliotheek op school | Leerkrachten | Leesconsulenten | Leescoördinatoren

Tijdens de online sneak preview vertelt Schoolschrijver Brenda Heijnis over de Poëzieweek en het inzetten van De Schoolschrijver-maanden Taalkabaal en Dichtgeheimen. Ze geeft praktijkvoorbeelden uit de lessen én laat je met oefeningen de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Rosan Limburg, geeft praktische informatie over o.a. planning, kosten en financiering, en beantwoordt al je vragen.

– Duur: 30 minuten

– Gratis, op inschrijving

Online sneak preview: De nieuwe Jaarlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver

Datum: 2 november 2021

Tijd: 15.30-16.15 en 16:30-17:15

Locatie: Online via Zoom

Directies | Leerkrachten | Leesconsulenten | Leescoördinatoren

Tijdens de online sneak preview vertelt Schoolschrijver Ruben Prins over de nieuwe Jaarlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver, schoolbreed inzetbaar voor groep 3-8. De Jaarlijn is een unieke methodiek waarmee je je leerlingen helpt structureel betere lezers en schrijvers te worden. En het is de eerste volwaardige methodiek die lezen en schrijven integreert. De Jaarlijn bestrijkt de gehele lagere schooltijd, van groep 3 tot en met 8, en sluit aan bij de kerndoelen Nederlands en heeft een duurzaam leereffect.

Ruben Prins geeft praktijkvoorbeelden uit de lessen én laat je met oefeningen de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Marianne Bastianen, geeft praktische informatie over o.a. planning, kosten en financiering, en beantwoordt al je vragen.

– Duur: 45 minuten

– Gratis, op inschrijving

Online sneak preview: hoe zet je als leesconsulent De Schoolschrijver-maand in op basisscholen

Datum: 9 november 2021

Tijd: 15.30-16.15

Locatie: Online via Zoom

De Bibliotheek op school | Leesconsulenten

In deze gratis online sneak preview, speciaal voor leesconsulenten van de bibliotheek, hoor je in het kort hoe je vanuit de bibliotheek leesmotivatie en leesplezier brengt op de basisschool met de maandprogramma’s van De Schoolschrijver. De bewezen effectieve aanpak van De Schoolschrijver-programma’s zet kinderen met plezier aan het lezen én schrijven. Schoolschrijver Enne Koens zet je aan het werk met een voorproefje van een paar oefeningen uit een De Schoolschrijver-maand. 

Adviseur Bibliotheken & Basisonderwijs Rosan Limburg vertelt je meer over de praktische zaken, zoals de bijbehorende boekenhandleidingen en financieringsmogelijkheden. Download voor meer info alvast de speciale Instructie, die we hebben ontwikkeld met de Bibliotheek op school. 

– Duur: 45 minuten

– Gratis, op inschrijving

NOT 2021 – onder voorbehoud

Start datum: 30 november 2021

Eind datum: 4 december 2021

Locatie: Utrecht, Jaarbeurs