Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Agenda trainingen en activiteiten met De Schoolschrijver

Hieronder onze agenda met inspirerende online sneak previews en trainingen voor scholen en bibliotheken.

Tip: Boek voor 1 oktober en krijg tot 500 euro korting bij een programma of training met een live (School)schrijver in kalenderjaar 2021 (bijvoorbeeld Kinderboekenweek).

Online sneak preview: De Kinderboekenweek en De Schoolschrijver-maand

Datum: 14 september 2021

Tijd: 15.30-16.00 en 16:30-17:00

Locatie: Online via Zoom

Tijdens de online sneak preview vertelt Schoolschrijver Marlies Verhelst over de Kinderboekenweek en het inzetten van De Schoolschrijver-maand. Ze geeft praktijkvoorbeelden uit de lessen én laat je met oefeningen de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Marianne Bastianen, geeft praktische informatie over o.a. planning, kosten en financiering, en beantwoordt al je vragen.

– Duur: 30 minuten

– Gratis, op inschrijving

Sessie 1: 15.30 – 16.00 – hier inschrijven

Sessie 2: 16.30 – 17.00 – hier inschrijven

Online sneak preview: hoe zet je als leesconsulent De Schoolschrijver-maand in op basisscholen

Datum: 21 september 2021

Tijd: 15.30-16.15

Locatie: Online via Zoom

Leesconsulenten

In deze gratis online sneak preview, speciaal voor leesconsulenten van de bibliotheek, hoor je in het kort hoe je vanuit de bibliotheek leesmotivatie en leesplezier brengt op de basisschool met de maandprogramma’s van De Schoolschrijver. De bewezen effectieve aanpak van De Schoolschrijver-programma’s zet kinderen met plezier aan het lezen én schrijven. Schoolschrijver Enne Koens zet je aan het werk met een voorproefje van een paar oefeningen uit een De Schoolschrijver-maand. 

Adviseur Bibliotheken & Basisonderwijs Rosan Limburg vertelt je meer over de praktische zaken, zoals de bijbehorende boekenhandleidingen en financieringsmogelijkheden. Download voor meer info alvast de speciale Instructie, die we hebben ontwikkeld met de Bibliotheek op school. 

– Duur: 45 minuten

– Gratis, op inschrijving, meld je hier aan

Download hier de Instructie dBos.

Online sneak preview: De nieuwe Jaarlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver

Datum: 30 september 2021

Tijd: 15.30-16.00 en 16:30-17:00

Locatie: Online via Zoom

Tijdens de online sneak preview vertelt Schoolschrijver Ruben Prins over de nieuwe Jaarlijn Lezen en Schrijven van De Schoolschrijver, schoolbreed inzetbaar voor groep 3-8. De Jaarlijn is een unieke methodiek waarmee je je leerlingen helpt structureel betere lezers en schrijvers te worden. En het is de eerste volwaardige methodiek die lezen en schrijven integreert. De Jaarlijn bestrijkt de gehele lagere schooltijd, van groep 3 tot en met 8, en sluit aan bij de kerndoelen Nederlands en heeft een duurzaam leereffect.

Ruben Prins geeft praktijkvoorbeelden uit de lessen én laat je met oefeningen de aanpak zelf ervaren. Onze adviseur basisscholen, Marianne Bastianen, geeft praktische informatie over o.a. planning, kosten en financiering, en beantwoordt al je vragen.

– Duur: 30 minuten

– Gratis, op inschrijving

Sessie 1: 15.30 – 16.00 – hier inschrijven

Sessie 2: 16.30 – 17.00 – hier inschrijven

NOT 2021 – onder voorbehoud

Start datum: 30 november 2021

Eind datum: 4 december 2021

Locatie: Utrecht, Jaarbeurs