Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Nieuws
Afscheid en welkom van bestuursleden

Recent ontving Liesbeth ten Houten de zilveren De Schoolschrijver-broche, als dank voor haar inzet voor De Schoolschrijver als secretaris van het bestuur. Jochem Streefkerk en Judith Boerma traden aan als nieuwe bestuursleden.

Liesbeth (oud-uitgever en bestuurslid stichting Max Velthuijs) had vanaf de oprichting in 2010 zitting in ons bestuur. Ze heeft De Schoolschrijver zien groeien van twee Amsterdamse scholen naar vijftig scholen landelijk. Met tomeloze energie heeft ze zich voor de organisatie ingezet.

Jochem Streefkerk is onze nieuwe secretaris:

Als onderwijsjurist bij Van Doorne advocaten, notarissen & fiscalisten houd ik mij bezig met de advisering van uiteenlopende (semi-)publieke organisaties en overheden. Daarnaast ben ik actief voor de Partij van de Arbeid, en zet ik mij binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg in om buurtprojecten te stimuleren. Ik hoop de komende jaren vooral aan De Schoolschrijver te kunnen bijdragen door kennis van en contacten in de onderwijssector te delen. Wat me aanspreekt bij De Schoolschrijver: Een maatschappelijk vraagstuk oplossen door buiten het bestaande onderwijskader te denken en binnen het systeem, in de klas, aan de slag te gaan.

Judith Boerma komt De Schoolschrijver versterken als algemeen bestuurslid:

In de afgelopen 17 jaar bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum was ik onder meer uitgever kinderboeken. De afgelopen jaren ben ik manager Licensing & Brands en houd ik me bezig met hergebruik van de content van de boeken t.b.v. bijvoorbeeld verfilmingen en theatervoorstellingen. Al die jaren ervaar ik hoe essentieel boeken zijn in het dagelijks leven. Bij mij begon de liefde voor boeken al op heel vroege leeftijd, maar helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het team van De Stichting Schoolschrijver helpt kinderen meer plezier en vaardigheid te krijgen in lezen en schrijven en dat vind ik een geweldig doel. Daarom zet ik mijn kennis van de kinderboekenmarkt en mijn netwerk heel graag in om hier een bijdrage aan te leveren.

Hiermee bestaat het voltallig bestuur van De Schoolschrijver nu uit:

Pieter de Jong, voorzitter
Rob van Schaik, algemeen bestuurslid
Judith Boerma, algemeen bestuurslid
Mark Fuchs, penningmeester
Jochem Streefkerk, secretaris

Nieuwe bestuursleden Judith Boerma en Jochem Streefkerk

Nieuwe bestuursleden Judith Boerma en Jochem Streefkerk