De Schoolschrijver-maand

Wil je schrijven, leesplezier en taalvaardigheid naar een hoger niveau tillen op school? En wil je dat op een verrassende, innovatieve manier doen? Maak dan kennis met De Schoolschrijver-maand, ontwikkeld door ons onderwijskundig team in samenwerking met de allerbeste kinderboekenauteurs. Zij delen hun schrijfgeheimen en boekentips met de leerlingen en maken hen enthousiast voor de magie van taal, een maand lang. Succes verzekerd!
Je kunt De Schoolschrijver-maand op elk moment van het schooljaar inzetten in de klas.

Waarom De Schoolschrijver?
1 op de 10 groep 8-leerlingen die het primair onderwijs verlaat, beheerst het vereiste taalniveau (1F) onvoldoende. (cijfers van het College voor Toetsing en Examens 2015). Lees hier meer bevindingen uit diverse onderzoeken en evaluaties.
70 procent van de leerlingen verlaat de basisschool met onvoldoende schrijfvaardigheid.

De Schoolschrijver-maand (sinds november ’17 beschikbaar) is gebaseerd op het bewezen effectieve halfjaarprogramma van De Schoolschrijver.

Wat houdt De Schoolschrijver-maand in?

  • vier interactieve lessen van een uur met Schoolschrijvers: drie via het digibord en les vier met een Schoolschrijver live in de klas
  • unieke schrijfopdrachten en leestips van de Schoolschrijvers
  • werkbladen voor de leerlingen
  • een aansprekende leeromgeving
  • zonder uitgebreide voorbereiding snel aan de slag

Het was echt verrijking, puur verrijking op de schrijflessen.

Wat maakt De Schoolschrijver-aanpak uniek?

  • De creatieviteit zorgt voor blijvende impact.
  • De inzet van kinderboekenschrijvers in de klas heeft een duurzaam-effect; dit zorgt voor een grotere woordenschat en betere taalbeheersing.
  • Het zelfvertrouwen bij kinderen neemt toe en blokkades voor het schrijven en lezen nemen af.
  • Het helpt in het behalen van de taaldoelen; je kunt zelfs delen uit je methode overslaan.

Maandprogramma Schrijfgeheimen voor groep 4-5-6

De leerlingen gaan met diverse Schoolschrijvers op zoek naar schrijfgeheimen. Kinderboekenschrijver Gideon Samson verklapt hoe zijn ideeën soms zomaar ‘over straat wandelen’, Janneke Schotveld onthult het geheim van een goed personage en Selma Noort legt uit hoe je een verhaal extra spannend maakt. Met voorleesfragmenten uit eigen boeken en die van andere schrijvers. In de laatste les komt een Schoolschrijver in de klas. De leerlingen kunnen hem of haar van alles vragen en natuurlijk gaat hij/zij met de kinderen schrijven.

Maandprogramma Schrijfgeheimen voor groep 6-7-8

Schoolschrijvers inspireren de kinderen met schrijfgeheimen. Lydia Rood denkt dat de beste onderwerpen misschien wel verborgen zitten in jezelf. Maren Stoffels heeft zo haar eigen ideeën over een goed recept voor een verhaal. En Gideon Samson geeft tips voor hoe je een verhaal geloofwaardig(er) maakt. Met voorleesfragmenten uit eigen boeken en die van andere schrijvers. In de laatste les komt een Schoolschrijver naar de school en gaat met iedere klas een uur aan de slag.

De tips in het filmpje van De Schoolschrijver waren zo duidelijk dat ik dacht ‘o ja, we kunnen aan de slag.’

Wat kost De Schoolschrijver-maand?

Je betaalt per klas:

1 of 2 klassen € 495
3 klassen € 695
4 klassen € 895
5 klassen of meer offerte op maat

Dit bedrag is een all-in tarief, zonder extra kosten. Bij afname van een De Schoolschrijver-maand en een training van onze Academie hanteren we een aangepast tarief. Informeer naar de mogelijkheden.

De Schoolschrijver-maand ook bij jou op school?

Neem contact met ons op om voor meer informatie. Mailen of bellen mag ook via: info@deschoolschrijver.nl of telefoon 020-8463069. We kunnen je dan een offerte op maat bieden, voor het aantal klassen dat wil deelnemen.

Wilt u uw deelname bevestigen? Vul dan bijgaand inschrijfformulier in. Daarmee hebben we alle informatie om De Schoolschrijver-maand op uw school te laten starten.

Luister hier: RTV Noord op bezoek in de vierde les van De Schoolschrijver-maand op OBS de Oetkomst in Kolham met Corien Oranje.

Lees ook de
brochure over De Schoolschrijver-maand en de Academie.
resultaten De Schoolschrijver-maand en de Academie

Op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.