Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Taalkabaal

Lezen en schrijven met groep 3-4

In dit maandprogramma laten kinderboekenschrijvers Erik van Os, Aby Hartog en Brenda Heijnis leerlingen van groep 3-4 ontdekken hoe je kunt spelen met letters, woorden en klanken. In zes korte videolessen geven ze hen de leukste voorbeelden en opdrachten, en daarna gaat de leerkracht zelf met de groep aan de slag. Liedjes zingen, rijmpjes lezen, moppen vertellen en zelfs spelletjes spelen… Voor je het weet, klinkt er een heleboel taalkabaal door de klas!

Met dit programma krijgen kinderen die beginnen met lezen en schrijven een fundament aangereikt voor taalplezier en taalvaardigheid. Ze ontdekken wat ze allemaal al kunnen met woorden, en dat geeft zelfvertrouwen. Grote kans dat ze na Taalkabaal blijven vragen om liedjes, rijmpjes, moppen en taalspelletjes!

Taalkabaal is een mooie voorloper op het lesprogramma Dichtgeheimen (groep 5-6 en 7-8), waarin kinderen kennismaken met gedichten lezen, schrijven én zelf voordragen. Het is heel toepasselijk om de programma’s uit te voeren rond de Poëzieweek van 28 januari tot 3 februari 2021. Zo gaat de hele school spelen met taal!

Basispakket
 • voor 5 klassen: € 500 (€ 100 per klas):
 • 6 digibordlessen van 30 minuten
 • voor groep 3-4
 • met werkbladen, lijst met boekentips en handleidingen
 • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen
Pluspakket
 • voor 5 klassen: € 1095 (€ 219 per klas):
 • les 7 door LIVE SCHOOLSCHRIJVER in de klas
 • 6 digibordlessen van 30 minuten
 • voor groep 3-4
 • met werkbladen, lijst met boekentips en handleidingen
 • tips voor wie de leesconsulent wil inschakelen

Wil je De Schoolschrijver-maand in meer/minder dan 5 klassen inzetten? Klik hier voor het prijsoverzicht.

Financiering

Scholen kunnen informeren bij hun lokale bibliotheek of leesconsulent over het samen inschakelen van De Schoolschrijver. Bibliotheken beschikken regelmatig over subsidies voor leesbevordering, zoals de Leesoffensief-regeling via de Bibliotheek op school (dBos) .

Of overleg met de cultuuraanbieder of de cultuurgelden van de school kunnen worden ingezet voor een De Schoolschrijver-programma, als Cultuureducatie met kwaliteit. Alle scholen hebben recht op dit geld. 

De Schoolschrijver heeft voor basisscholen die aangesloten zijn bij het Jeugdeducatiefonds (JEF) een aanbod op maat.

Door het geven van De Schoolschrijver-maand zijn de kinderen heel gemotiveerd om met het schrijven aan de slag te gaan, en daardoor ben ik ook gemotiveerder om dat soort lessen te gaan maken voor de kinderen. (Juf Samantha, ’t Prisma Rijswijk)

Bestel De Schoolschrijver-Maand!

Terug naar algemene informatie over de Maandprogramma’s

Voor vragen of meer informatie:
Bel 020 – 8463069 tijdens kantooruren of mail naar interesse@deschoolschrijver.nl