Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Steun ons

Uw steun is onmisbaar voor De Schoolschrijver. Wij bedanken alle fondsen, overheden, partners, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, instellingen en andere betrokkenen die helpen om van De Schoolschrijver een succes te maken. Wilt u weten wie dit zijn? Kijk hier.

Wat bereikt u als u De Schoolschrijver steunt?

Lezen stimuleert de verbeelding, het inlevingsvermogen, maar biedt ook kennis en reflectie. En lezen stimuleert de taalontwikkeling. Taal doet wonderen. Taal opent deuren in de samenleving. Daarom is De Schoolschrijver een noodzakelijke gast in het onderwijs van nu. Want kinderen die een schrijver in de klas hebben, gaan met sprongen vooruit. Achterstanden worden ingelopen. De Schoolschrijver draagt dan ook aantoonbaar bij aan de maatschappelijke kansen van kinderen. Onze resultaten spreken duidelijke taal…

De Schoolschrijver krijgt landelijk, regionaal en lokaal veel aandacht in de media. We hebben een selectie voor je gemaakt van recente berichten (Slot programma, per regio Start intensief traject van De Schoolschrijver) in kranten, op internet en in radiointerviews van de 8ste editie.

Klik hier voor overzicht van overige media aandacht (Volkskrant e.a artikelen).

Investeer in kinderen en hun toekomst

Niet ieder kind groeit op in een rijke omgeving van boeken en verhalen. Voor die kinderen is De Schoolschrijver. Draagt u De Schoolschrijver een warm hart toe? Dan is uw bijdrage bijzonder gewenst. Er is altijd een manier van bijdragen die bij u past: adopteer een school, adopteer een schrijver, adopteer een programmaonderdeel…  Maar u kunt vanzelfsprekend ook een algemene bijdrage geven of in natura bijdragen.

Stichting De Schoolschrijver heeft de ANBI-status. Dit geeft u de mogelijkheid geeft uw bijdrage fiscaal af te trekken.

Voor bedrijven

Investeer in onze kinderen

Zo duurzaam mogelijk betrokken ondernemen? Hoe dat het beste kan? Door te investeren in het goud van onze samenleving: onze kinderen. Dat is maatschappelijk betrokken ondernemen met een gouden randje. Het gaat immers niet alleen maar om het hier en nu, maar vooral over later. Over straks. U maakt daarmee echt het verschil. Kinderen zijn immers onze toekomst.

De Schoolschrijver gaat graag bijzondere en langdurige relaties aan. Zo zorgen wij er gezamenlijk voor dat kinderen kunnen opgroeien in een taalrijke omgeving. Met een gift laat u uw maatschappelijke betrokkenheid zien en onderstreept u het belang van taal. Natuurlijk denken we ook graag me u mee hoe De Schoolschrijver op welke manier kan bijdragen om uw maatschappelijke doelen te realiseren.

Fiscale voordelen

De maximaal aftrekbare donatie is 100.000 euro of de helft van de nettowinst. Voor een bedrijf bestaat er geen minimale donatie.

Voor fondsen

Deel uw missie

Sluit uw missie aan bij De Schoolschrijver? Waarom zouden we dan niet samenwerken? Fondsen die u voorgingen zijn onder andere Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, VSBfonds, Madurodam Steunfonds en stichting Zabawas.

Marie Hélène Cornips, algemeen directeur Fonds 21:

Geletterdheid, met aandacht voor lezen en creatief schrijven, is een belangrijk thema dat door Fonds 21 wordt omarmd. Met het steunen van De Schoolschrijver proberen we te voorkomen dat er een taalachterstand of achterstand in lezen en schrijven ontstaat. Inmiddels hebben we het effect daarvan kunnen zien in de praktijk. De uitbreiding van het initiatief naar meerdere regio’s is dan ook een logische stap en past goed bij ons als landelijk fonds.

Voor particulieren

Geef door aan kinderen wat u zelf ook heeft ontvangen

Uw bijdrage biedt kinderen een taalrijke toekomst. Want u geeft via stichting De Schoolschrijver hetzelfde geschenk dat u als kind vast en zeker ook heeft ontvangen: het avontuur van het verhaal, de magie van de kinderboekenschrijver, de levenslange herinnering aan dat lievelingsboek en aan het voorlezen. U geeft iets door dat van grote waarde is in elk mensenleven.

Voor ons ideële doel ontvangt stichting De Schoolschrijver gelden van belangrijke publieke en private financiers, zowel landelijk als lokaal. Maar ook uw bijdrage hebben we hard nodig. De kinderen hebben er direct profijt van. En als gever geniet u een aantal fiscale voordelen.

Fiscale voordelen

Uw gift is aftrekbaar van uw belastbaar inkomen bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Uw minimale jaarlijkse donatie aan goede doelen is 60 euro (of 1 procent van uw belastbaar inkomen) en maximaal 10 procent van uw belastbaar inkomen.

Met een schenking over een periode van vijf jaar, in gelijke delen, maakt u optimaal gebruik van fiscale voordelen. Het bedrag dat u schenkt is in dat geval zonder plafond fiscaal aftrekbaar. Een schenking die gespreid wordt over vijf kalenderjaren, wordt een periodieke gift genoemd.

Er wordt geen schenkbelasting geheven over giften die De Schoolschrijver ontvangt, dus uw gift kan volledig voor ons ideële doel worden ingezet.

Mail of bel ons rechtstreeks

Heeft u vragen? Laat het directeur Annemiek Neefjes weten via annemiekneefjes@deschoolschrijver.nl of 06 23 42 46 00.

Manon Bell, donateur:

Al vanaf het moment dat ik over De Schoolschrijver hoorde, ben ik fan van deze stichting. De Schoolschrijver is een boost voor de taalontwikkeling, talenten worden ontdekt en het creatief denken in gang gezet. Een belangrijke ervaring voor het verdere leven van de leerlingen. Zo’n prachtig initiatief beloon ik graag met een donatie.

Direct doneren?

Wilt u direct doneren?

Eenmalige grote en kleine giften waardeert De Schoolschrijver zeer. Wilt u zonder nadere kennismaking een gift doen, dan is uw bijdrage welkom op rekeningnummer: IBAN NL94 RABO 0156 8853 87  t.n.v. stichting De Schoolschrijver te Amsterdam met de vermelding: ‘Eenmalige donatie De Schoolschrijver’.

Uw gift is aftrekbaar wanneer u minimaal 60 euro per jaar aan goede doelen doneert. Graag ontvangen wij uw contactgegevens om u te kunnen bedanken, maar dit hoeft natuurlijk niet.