Schoolschrijver scholen

intensief-2015De Schoolschrijver groeit

In schooljaar 2016 – 2017 bereikten we met De Schoolschrijver intensief meer dan 10.000 leerlingen, hun ouders en leerkrachten op 50 basisscholen, in 30 gemeenten, in 5 provincies. Vanaf 2017 kunnen alle basisscholen gebruik maken van De Schoolschrijver-maand

Amsterdam

103aadc2-2fab-4f90-b5d5-63978fce6e4c

Kinderboekenauteur Aby Hartog is Schoolschrijver op openbare basisschool Olympus. Op dit moment zitten ruim 200 leerlingen, verdeeld over 9 groepen op de school.

 

1267980324altrakortvoort08_kleinKinderboekenauteur Anke Kranendonk is Schoolschrijver op het Altra College Bleichrodt. Een speciale school, waar leerlingen in kleine klassen hard werken aan het behalen van een havo of vwo-diploma.

 

dsc_5878-300x200

Kinderboekenauteur Anna van Praag is Schoolschrijver op De Nelson Mandela, een echte buurtschool. Een centrale plek in de wijk, waar kinderen in contact komen met allerlei culturen en godsdiensten uit de hedendaagse Amsterdamse samenleving.

 

407

Kinderboekenauteur Anneke Scholtens is Schoolschrijver op El Kadisia, een Islamitische Bredeschool met als grondslag de Islam.

 

 

imgres-2 Anneke Scholtens is ook Schoolschrijver op De 8e Montessorischool, een moderne Montessoribasisschool in het Oostelijk Havengebied met ruim 400 kinderen.

 

 

imgres-3 Kinderboekenauteur Charlotte Doornhein is Schoolschrijver op De Holendrechtschool, een warme en gezellige openbare basisschool.

 

 

tumblr_ly9ugj2hzx1qc13ux Kinderboekenauteur Erna Sassen is Schoolschrijver op de J.P. Coenschool, een brede buurtschool die een sterke binding met de buurt heeft.

 

 

imgres-4Kinderboekenauteur Fiona Rempt is Schoolschrijver op openbare basisschool De Kaap, in het hart van de Amsterdamse Transvaalbuurt.

 

 

imgres-5Kinderboekenauteur Henna Goudzand is Schoolschrijver op Samenspel. De school telt ongeveer 545 leerlingen verdeeld over 47 nationaliteiten en 24 groepen.

 

 

imgres-6Kinderboekenauteur Lydia Rood is Schoolschrijver op basisschool Knotwilg in Amsterdam-Zuidoost in de Wijk Gein.

 

 

3601621234_1b00ae59e8_bKinderboekenauteur Manon Sikkel is Schoolschrijver op Daltonschool De Kleine Kapitein. De talenten van de leerlingen krijgen de ruimte, en die van ouders ook.

 

 

amsterdam-bs-vier-windstrekenKinderboekenauteur Maren Stoffels is Schoolschrijver op De Vier Windstreken, een openbare basisschool gelegen in de wijk Banne-Noord. Elke dag gaan zo’n 370 leerlingen naar de Vier Windstreken.

 

imgres-7Kinderboekenauteur Rian Visser is Schoolschrijver op De Louis Bouwmeesterschool, een openbare basisschool voor Daltononderwijs.

 

 

imgres-8Rian Visser is ook Schoolschrijver op Jenaplanbasisschool Atlantis, ‘het kloppende Jenaplan-hart van Osdorp voor 2,5 tot 12-jarigen’.

 

 

imgres-10Kinderboekenauteur Saskia van der Wiel is Schoolschrijver op ‘t Gouden Ei, een kleine, inspirerende buurtschool met kinderen van ruim 20 verschillende nationaliteiten.

 

 

imgres-11Kinderboekenauteur Simone Arts is Schoolschrijver op OBS De Dapper, een buurtschool waar al vele generaties uit de buurt les kregen.

 

 

p1080876-copyKinderboekenauteur Wieke van Oordt is Schoolschrijver op ABBS De Zuiderzee op IJburg waar alle kinderen uit de buurt welkom zijn.

 

Friesland

imagesKinderboekenauteur Hanneke de Jong is Schoolschrijver op De Finne in Warten, een openbare Dalton basisschool voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

 

imgres-12Hanneke de Jong is ook Schoolschrijver op De Oanrin, een basisschool in Twijzel. Op de school wordt eigentijds onderwijs gegeven vanuit de christelijke identiteit.

 

 

cbs-06-1440x811Kinderboekenauteur Janny van der Molen is Schoolschrijver op CBS De Welle in Burdaard.

 

 

9103Janny van der Molen is ook Schoolschrijver op de Teake Jan Roordaschool in het dorp Wytgaard vlakbij Leeuwarden. Op de school zitten tussen de 50 en 60 kinderen.

 

 

dsci1900Kinderboekenauteur Kate Schlingemann is Schoolschrijver op de Leeuwarder Montessorischool.

 

 

timthumbKate Schlingemann is ook Schoolschrijver op De Sevenaerschool, de enige school voor openbaar onderwijs in Oude- en Nieuwehorne.

 

 

de-lichtbronKinderboekenauteur Lida Dijkstra is Schoolschrijver op CBS De Lichtbron, een school voor christelijk onderwijs in Buitenpost.

 

 

fh-cruijffcourts14Kinderboekenauteur Linda de Haan is Schoolschrijver op OBS Oud Oost gelegen nabij het centrum van Leeuwarden. Het is een middelgrote basisschool van 160 leerlingen.

 

 

img_3682_fullLinda de Haan is ook Schoolschrijver op De Compagnonsschool in De Knipe, een openbare school. In 2004 telde de school 121 leerlingen, en nu zijn het er 154.

 

 

0018Kinderboekenauteur Tialda Hoogeveen is Schoolschrijver op De Claercamp, een Christelijke basisschool die openstaat voor iedereen die zich thuis voelt bij de manier van leven en werken van de school.

Groningen

imagesKinderboekenauteur Annejoke Smids is Schoolschrijver op de OBS De Vuurvlinder in Appingedam.

 

 

dsc_0017Annejoke Smids is ook Schoolschrijver op ‘t Sterrepad in Nuis. Op deze Jenaplanschool wordt gewerkt met driejarige stamgroepen, in iedere stamgroep zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar.

 

img_zonnewijzerKinderboekenauteur Corien Oranje is Schoolschrijver op De Zonnewijzer, een open Christelijke school in Siddeburen.

 

 

images-1Corien Oranje is ook Schoolschrijver op de GBS de Lichtbron in Hoogezand, een Gereformeerde school met ruim 125 leerlingen, die haar deuren openzet voor actieve en betrokken christenen.

 

 

images-2Kinderboekenauteur Fabien van der Ham is Schoolschrijver op De Garven, een openbare basisschool in Delfzijl.

 

 

imgresFabien van der Ham is ook Schoolschrijver op Basisschool De Kronkelaar in Wagenborgen, een ‘kindvriendelijke basisschool waar iedereen wordt gezien’.

 

 

imgres-1Kinderboekenauteur Gonneke Huizing is Schoolschrijver op OBS De Klinkenborg in Kantens. Een kleine dorpsschool, midden in het dorp gelegen op een terp waar iedereen welkom is.

 

 

604451_mainGonneke Huizing is ook Schoolschrijver op OBS De Badde in Musselkanaal, een openbare basisschool voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

 

 

imgres-2Kinderboekenauteur Nanda Roep is Schoolschrijver op Obs De Feniks in Groningen. De school is duurzaam aangelegd. Warmte wordt opgepompt uit de aarde. De school wordt gezien als schoonste, duurzaamste en meest frisse school van Noord Nederland.

 

imgres-3Kinderboekenauteur Pieter Koolwijk is Schoolschrijver op OBS de Sleutel in Wildervank.

Noord-Brabant

imgresKinderboekenauteur Anja Vereijken is Schoolschrijver op de Westwijzer in Helmond, onderdeel van Brede School De Westwijzer.

 

 

imgres-1Kinderboekenauteur Annemarie Bon is Schoolschrijver op de Kruisboelijn in Den Bosch. De school biedt onderwijs aan kinderen van 4 tot 13 jaar.

 

 

triangel-8761Kinderboekenauteur Eus Roovers is Schoolschrijver op de De Triangel met ongeveer 360 leerlingen. De school legt de nadruk op taal/lezen en rekenen.

 

 

jan-ligthartschool-eersteKinderboekenauteur Jolanda Horsten is Schoolschrijver op de De Eerste Jan Ligthartschool, een school waar kinderen uit alle delen van Tilburg zich welkom voelen.

 

 

imgres-2Kinderboekenauteur Jørgen Hofmans is Schoolschrijver op Talentrijk, een Daltonschool met een duidelijke structuur.

 

 

imgres-3Kinderboekenauteur Marlies Slegers is Schoolschrijver op De Lochtenbergh in Tilburg-Noord. De school zit in een nieuw schoolgebouw.

 

 

maxresdefaultMarlies Slegers is ook Schoolschrijver op De Leeuwerik / De Meent in Uden, waar kinderen ‘fluitend naar school’ gaan.

 

 

imgres-4Kinderboekenauteur Peter Vervloed is Schoolschrijver op Basisschool De Muldershof, een zgn. brede school, die onder andere samenwerkt met de bibliotheek en de peuterspeelzaal.

Rotterdam

In schooljaar 2016 – 2017 is De Schoolschrijver voor het eerst ook in Rotterdam.

thumbKinderboekenauteur Marlies Verhelst is Schoolschrijver op De Sonnevanck een openbare school voor leerlingen uit diverse delen van Rotterdam-Zuid.

 

 

Kinderboekenauteur Selma Noort is Schoolschrijver op De Nicolaasschool in Delfshaven.