Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Huisarrest
Online verhalenserie over kinderen in quarantaine

Huisarrest. Een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver: Maren Stoffels, Anna van Praag, Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Janny van der Molen, Pim Lammers, Sanne Rooseboom, Simon van der Geest, Enne Koens en Abdelkader Benali.

Huisarrest is uitermate geschikt voor leerkrachten om bij hun lessen klaar te zetten (groep 3 t/m 8) als extraatje of als rustmoment in een drukke online lesdag. In 10 minuten per keer maken de kinderen kennis met kinderboekenschrijvers met eigen vertelstijlen en de mooiste verhalen. En aan het einde geeft de schrijver nog een persoonlijke boekentip voor wie meer wil lezen. De boekentips staan allemaal in de online Jeugdbibliotheek. 

Je volgt tien kinderen, die wonen aan hetzelfde plein. Omdat er een virus heerst mogen ze niet naar buiten en niet naar school. Omdat ze elkaar ook niet kunnen opzoeken, vertellen ze elkaar verhalen door het open raam. De serie is gebaseerd op de Decamerone van de Italiaanse auteur Boccaccio. Met deze serie is de eerste kinder-Decamerone geboren.

Verbeter structureel het lees- en schrijfplezier in je klas en verhoog de leesvaardigheid met de inspirerende Schoolschrijver lesprogramma’s. De programma’s zijn digitaal, dus kunnen altijd gegeven worden, ook bij thuisonderwijs. Doe een gratis proefles: zet de fantasie aan!, of check onze activiteiten agenda voor een gratis sneak preview. Ook bieden we trainingen voor leerkrachten en leesconsulenten. Voor meer informatie of advies mail onze adviseurs Marianne of Rosan via interesse@deschoolschrijver.nl.

Deel 1: ‘De dakloze die de loterij won’ door Maren Stoffels

Deel 2: ‘Grote beer’ door Anna van Praag

Deel 3: ‘De schreeuwende zussen’ door Pieter Koolwijk

Deel 4: ‘Maannacht’ door Sanne Rooseboom

Deel 5: ‘Trammelant met Trix’ door Marcel van Driel

Deel 6: ‘Een veld met bloemen’ door Janny van der Molen

Deel 7: ‘Vrolijk griezelen’ door Pim Lammers

Deel 8: ‘Sleutelijs met slagroom’ door Simon van der Geest

Deel 9: ‘Stines verjaardag’ door Enne Koens

Deel 10: IJs van mevrouw Citroen  door Abdelkader Benali 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo KB_Nationale-Bibliotheek Logo Jeugdbibliotheek