Lezen, schrijven, taalplezier op de basisschool
Huisarrest
Online verhalenserie over kinderen in quarantaine

Huisarrest is een spannend luisterverhaal in elf delen, voorgelezen door elf bekende kinderboekenschrijvers. Elf kinderen mogen vanwege een virus niet naar buiten en niet naar school. Omdat ze zich vervelen, vertellen ze elkaar verhalen door het open raam. De afleveringen zijn van Maren Stoffels, Anna van Praag, Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Janny van der Molen, Pim Lammers, Sanne Rooseboom, Simon van der Geest, Enne Koens, Abdelkader Benali en Janneke Schotveld.

Huisarrest als deel van je (online) lesdag

Huisarrest is heel geschikt voor leerkrachten om bij hun lessen klaar te zetten (groep 3 t/m 8) in een (online) lesdag. In tien minuten per keer maken de kinderen kennis met verschillende kinderboekenschrijvers. Iedere schrijver geeft ook een boekentip na afloop. Die tips zijn te leen in de online Jeugdbibliotheek. 

Maak je taallessen nog leuker en effectiever

Verhoog structureel de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen in groep 3-8 met De Schoolschrijver lesprogramma’s, gegeven door bekende kinderboekenschrijvers. De programma’s zijn digitaal in te zetten, ook bij thuisonderwijs. Download een gratis proefles of geef je op voor een online kennismaking.

Bekijk hier de 11 afleveringen van Huisarrest
Deel 1: ‘De dakloze die de loterij won’ door Maren Stoffels
Deel 2: ‘Grote beer’ door Anna van Praag
Deel 3: ‘De schreeuwende zussen’ door Pieter Koolwijk
Deel 4: ‘Maannacht’ door Sanne Rooseboom
Deel 5: ‘Trammelant met Trix’ door Marcel van Driel

Deel 6 tot en met 11 van Huisarrest vind je op de volgende pagina: