Nieuws
De Schoolschrijver komt naar Rotterdam!

Persbericht – 8 maart 2017 viert Rotterdam de komst van De Schoolschrijver, met de inhuldiging van Schoolschrijver Selma Noort op de Nicolaasschool in Delfshaven. Het is voor het eerst dat De Schoolschrijver in Rotterdam aan de slag gaat. De Schoolschrijver werkt samen met lokale partner SKVR.

Zeven jaar geleden begon De Schoolschrijver op twee basisscholen om met een creatief programma  en de allerbeste kinderboekenschrijvers de kwaliteit van lezen en schrijven duurzaam te verbeteren. Inmiddels is het initiatief succesvol uitgegroeid tot een landelijke organisatie, en bereikt De Schoolschrijver meer dan 10.000 kinderen, en hun ouders en leerkrachten.

Zeventig procent van onze kinderen verlaat het basisonderwijs met onvoldoende schrijfvaardigheid. Dat moet en kán anders, vindt De Schoolschrijver. De aanpak van De Schoolschrijver heeft resultaat: 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en/of zelfvertrouwen.

Er nemen dit jaar scholen in Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Friesland en Noord-Brabant deel. Het programma is speciaal ontwikkeld voor scholen met een hoog percentage laagtaalvaardige kinderen. In 2020 wil De Schoolschrijver op tenminste 600 scholen aanwezig zijn met een modulair aanbod, geschikt voor alle basisscholen.

Alle deelnemende Schoolschrijvers en scholen zijn te vinden op www.deschoolschrijver.nl.

***

Alleen voor de pers

U bent van harte uitgenodigd voor de start van De Schoolschrijver op 8 maart 2017 op de Nicolaasschool in Rotterdam Delfshaven. Aanmelden kan per mail naar puckATdeschoolschrijver.nl.

Programma: Tijdens een feestelijk programma van ongeveer een half uur wordt de Schoolschrijver Selma Noort ‘officieel’ geïnstalleerd in aanwezigheid van alle leerlingen. Beleef het moment met de kinderen en de Schoolschrijver! Na afloop praten we graag nog even met u na.

Beeld en logo’s

Op www.deschoolschrijver.nl/pers vindt u de link naar de toolkit met logo’s en beeldmateriaal.