Nieuws
De Schoolschrijver groeit naar 50 scholen: feestelijke start op 23 januari

Vanaf 23 januari gaan de allerbeste Nederlandse kinderboekenschrijvers een half schooljaar lang als Schoolschrijver aan de slag op vijftig basisscholen, om de kwaliteit van lezen en schrijven te verbeteren. De Schoolschrijver bereikt deze editie meer dan 10.000 kinderen. Ook ouders en leerkrachten worden actief betrokken.

Zeventig procent van onze kinderen verlaat het basisonderwijs met onvoldoende schrijfvaardigheid. Dat moet en kán anders, vindt De Schoolschrijver. De aanpak van De Schoolschrijver heeft resultaat: 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en zelfvertrouwen.

Er nemen dit jaar scholen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Fryslân en Noord-Brabant deel. Het programma is speciaal ontwikkeld voor scholen met een hoog percentage laagtaalvaardige kinderen. In 2020 wil De Schoolschrijver op tenminste 600 scholen aanwezig zijn met een modulair aanbod, geschikt voor alle basisscholen.

Schoolschrijvers in deze 7e editie zijn kinderboekenauteurs Manon Sikkel, Selma Noort, Aby Hartog, Anke Kranendonk, Anna van Praag, Anneke Scholtens, Annemarie Bon, Corien Oranje, Erna Sassen, Hanneke de Jong, Henna Goudzand, Janny van der Molen, Jorgen Hofmans, Lida Dijkstra, Lydia Rood,  Nanda Roep, Pieter Koolwijk, Rian Visser, Ruben Prins, Wieke van Oordt, Maren Stoffels en vele anderen.

doloresIn Amsterdam (20 scholen) wordt de start gepresenteerd door Dolores Leeuwin, bekend van onder andere Het Klokhuis.

Pers is van harte uitgenodigd om één van de openingen op een startschool bij te wonen. Hier staat de link voor aanmelden.