Schoolschrijvers

Op deze pagina staan alle Schoolschrijvers van schooljaar 2016 – 2017. Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen lezen en creatief schrijven, en maken leerlingen  enthousiast voor de magie van taal. Met De Schoolschrijver worden de taallessen een spannend avontuur.

Op welke scholen zitten de Schoolschrijvers?
 

Schoolschrijvers
Aby Hartog


Een jaar of twee geleden vroeg ik me af of ik geen meester op de basisschool moest worden. Dat leek me leuk. Maar Schoolschrijver worden is nog veel beter, dan kan ik me met kinderen bezighouden met het allerleukste wat er is: lezen en tekenen en schrijven en praten over boeken.

Benieuwd naar Aby? Kijk voor meer informatie op zijn website en blog of volg hem op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Anke Kranendonk


Ik kom al meer dan dertig jaar op scholen, eerst als toneelspeler en later als schrijver. Vaak denk ik: wat een leuke kinderen! Ik wil ze leren kennen, met ze aan het werk willen gaan, laten zien hoe fijn het is om te fantaseren. We kunnen in verhalen de wereld maken zoals we hem zelf willen hebben.

Benieuwd naar Anke? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Anja Vereijken

Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver

Wat is er nou leuker dan verdwijnen in een andere wereld? Mensen, dieren of wezens ontmoeten die je anders nooit zou tegenkomen en avonturen beleven waar je enkel van kunt dromen? Met de kinderen ga ik op zoek naar verhalen. Door hun eigen kundigheid en verbeeldingskracht te stimuleren, kunnen ze zoveel creëren.


Benieuwd naar Anja? Kijk voor meer informatie op haar website of volg op haar Facebook  en Twitter.

Schoolschrijvers
Anna van Praag


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Verbeeldingskracht is de sterkste kracht die er is! Er is (bijna) niks leuker dan dat samen met een groep kinderen te onderzoeken. Door te lezen, te luisteren, te schrijven en te zoeken naar waar de verhalen vandaan komen. Zelf doe ik dan ook inspiratie op… Fantasie is eindeloos, grenzeloos.

Benieuwd naar Anna? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Anneke Scholtens

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverIk ben Schoolschrijver omdat ik ervan houd kinderen in contact te brengen met mooie verhalen en gedichten. Ik zou willen bereiken dat kinderen een kast vol boeken zien als een wereld vol mogelijkheden, als een ontdekkingsreis, waaraan je deel kunt nemen.

Benieuwd naar Anneke? Kijk voor meer informatie op haar website.

Schoolschrijvers
Annejoke Smids


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Kinderen die lezen, krijgen betere banen. Ze kennen meer woorden en ze weten meer van de wereld om hen heen. Heel, héééél belangrijk dus allemaal! Toch wordt er minder gelezen dan vroeger, want iedereen heeft minder tijd, en voor veel kinderen is hun mobiel oneindig veel interessanter. Denken ze.

Benieuwd naar Annejoke? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Annemarie Bon


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Lezen was vroeger mijn grootste avontuur. Aan zelf schrijven dacht ik niet. Ik dacht dat ik weliswaar slim was, maar absoluut niet creatief.  Dus werd ik biochemisch analiste. Na wat omzwervingen ben ik kinderboeken-schrijver geworden. Als Schoolschrijver wil ik kinderen al op jonge leeftijd, anders dan bij mezelf, vertrouwen in de eigen creativiteit meegeven.

Benieuwd naar Annemarie? Kijk voor meer informatie op haar website.
Ook kun je haar volgen op haar Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Charlotte Doornhein

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverMijn opa en oma hebben vijfentwintig jaar in de Cariben gewoond. Mijn moeder is er opgegroeid. Zelf heb ik ook vijf jaar met mijn gezin op een tropisch eiland gewoond. In Amsterdam wonen veel kinderen met een Caribische achtergrond. Zij komen uit een prachtige vertelcultuur. Verhalen worden van generatie op generatie aan elkaar doorgegeven. Ik wil hen helpen bij het opschrijven van die verhalen. En samen met hen nieuwe en bekende werelden ontdekken in boeken. Want lezen en voorlezen is thuis niet vanzelfsprekend…

Benieuwd naar Charlotte? Kijk voor meer informatie op haar website. Charlotte schreef haar boek Droomkoffer samen met de bekende choreograaf en danser Shaker. Je kunt Droomkoffer volgen op Facebook of Instagram.

Schoolschrijvers
Corien Oranje

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverHet valt me steeds weer op hoeveel fantasie kinderen hebben. Ik vind het altijd weer jammer als ik weer weg moet. Ik wil met elkaar de mooiste boeken ontdekken, en dat ook niet-lezers erachter komen hoe geweldig het is om een andere wereld in te stappen en zélf boeken gaan lezen.

Benieuwd naar Corien? Kijk voor meer informatie op haar website of volg op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Erna Sassen

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverWat maakt een boek de moeite waard? Dat wil ik graag samen met de kinderen onderzoeken, onder andere door stukjes voor te (laten) lezen uit grappige, spannende, treurige of informatieve boeken. Daarnaast wil ik hen laten vertellen en laten schrijven over dingen die zij belangrijk vinden.

Benieuwd naar Erna? Kijk voor meer informatie op haar website.

Schoolschrijvers
Eus Roovers


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Al op de basisschool wist ik wat ik later wilde worden: ridder! Maar nu ben ik Schoolschrijver. Hoera! In ieder geval wel veiliger, qua draken en zo. Ik schrijf omdat ik er blij van word. Dat plezier in schrijven ga ik aan de kinderen overbrengen. Lol trappen met taal, dus!

Benieuwd naar Eus? Kijk voor meer informatie op zijn website en volg Eus op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Fabien van der Ham

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverCreatief kunnen denken is een onmisbare eigenschap voor wat je ook gaat doen in en met je leven. Ik hoop dat alle kinderen zullen ontdekken dat ze creatief zijn, en vooral dat een boek veel meer is dan een verzameling letters, en zelfs meer dan zomaar een verhaaltje. Achter elk verhaal zit een denkwereld waar je eindeloos in rond kunt dwalen en op plekken komt waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

 

Benieuwd naar Fabien? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Fiona Rempt

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverIedere groep is anders. Het is mooi om hun eigen verhaal uit de kinderen te krijgen. Ik verheug me erop om als Schoolschrijver dieper op de dingen in te kunnen gaan. Als we regelmatig lachen en het me lukt om minstens één kind zijn of haar talent te laten ontdekken, is mijn missie geslaagd.

Benieuwd naar Fiona? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Gonneke Huizing


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Mijn schrijversbezoek is geslaagd als kinderen na afloop van mijn bezoek zeggen dat ze meteen naar de bieb gaan. Is er iets mooiers dan te reizen naar plaatsen waar je in het echt nooit zou komen, mensen te ontmoeten die je anders nooit zou ontmoeten en te beleven wat je in werkelijkheid nooit zou beleven? Dat is wat ik iedereen gun.

Benieuwd naar Gonneke? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Hanneke de Jong


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
It Frysk is de taal dêr’t ik lêzen en skriuwen yn leard ha, dêr’t ik yn tink en dream, dat is de taal fan myn gefoel. It is hiel handich ast twa talen ta dyn foldwaan hast. Soms wit ik in wurd net yn it Frysk mar wol yn it Nederlânsk, soms is it oarsom. Dan wurdt it my yn de oare taal dúdlik wat ik eins bedoel.

Benieuwd naar Hanneke? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Henna Goudzand


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Ik hoop dat het me lukt om net als mijn oma, oudtante en oudoom kinderen de magie van ‘verhalen vertellen’ door te geven. Ik ga ervanuit dat we hier veel plezier aan gaan beleven. Wat er natuurlijk ook zal gebeuren: we gaan lezen uit een kist vol mooie jeugdboeken die onze kant op komt.

Benieuwd naar Henna? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Jørgen Hofmans

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverWat is er heerlijker dan het bedenken van de meest grappige, spannende of angstaanjagende avonturen? Eigenlijk niets … tenminste dat vind ik! Want alles wat je in je hoofd bedenkt komt tot leven als het op papier staat. En heel de wereld kan meegenieten. Als Schoolschrijver hoop ik dan ook heel veel kinderen mee te nemen op dit fantastische schrijf- en leesavontuur!

Benieuwd naar Jørgen? Kijk voor meer informatie op zijn website of volg hem op Facebook.

Schoolschrijvers
Janny van der Molen


Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverSamen lezen en schrijven is nog véél leuker dan in je eentje! En dat is precies wat we samen gaan doen. Verhalen lezen, verhalen verzinnen, verhalen opschrijven. Het is fijn om alle tijd te hebben om met de kinderen na te denken over waar een verhaal over gaat, hoe er getoverd wordt met woorden en ook zelf met tekst te experimenteren.

Benieuwd naar Janny? Kijk voor meer informatie op haar website en blog, of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Jolanda Horsten

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverHet is de schuld van Karel Eykman dat ik ging schrijven. Bij deze kinderboekenschrijver volgde ik het keuzevak Jeugdliteratuur en ik vond het geweldig. ‘Ik wil ook kinderboeken schrijven,’ dacht ik.
Als schoolschrijver wil ik kinderen laten ervaren hoeveel plezier je kunt hebben in lezen en schrijven, zodat ze op een dag zeggen: Het is de schuld van Jolanda Horsten dat ik boeken ging lezen, en misschien zelfs wel schrijven.

 

Benieuwd naar Jolanda? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Twitter.

Schoolschrijvers
Kate Schlingemann


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Mozart schijnt ooit gezegd te hebben: ‘Alle muziek is er al, ik hoef het alleen maar op te schrijven’. Ik zeg: ‘Alle verhalen zijn er al, je hoeft ze alleen maar op te schrijven’. Kijken is stap een. Kijken is lezen. Schrijven is vertalen, betekenis geven. Met taal verbeeld je de wereld om je heen, maakt die begrijpelijker. De verhalen zijn er al, en ze zitten in alle kinderen.

Benieuwd naar Kate? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Lida Dijkstra

 

Vaak verzinnen we met de hele klas omkeerwoorden, rijmpjes of een verhaal. Want jonge mensen zitten propvol fantasie en ideeën. Ik word steevast verrast door schrijvers en (strip)tekenaars in de dop. Fijn dat ik kan meehelpen om dat talent uit te diepen. En niet alleen dat van de ‘leesbeestjes’, maar ook van dat jongetje dat aan het begin boos met zijn rug naar me toe zit, omdat hij liever naar buiten wil.

Benieuwd naar Lida? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Linda de Haan

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverHet is een grote eer om schoolschrijver te zijn!
Met zijn allen luisteren, lezen, tekenen en schrijven, een soort van dromen met je ogen open. Samen met de klas ontdekken welke avonturen er in boeken, gedichten en tekeningen zitten, heerlijk vind ik dat.

Schrijvers dat zijn ‘boekenbakkers’, ze spelen en puzzelen met ingrediënten. Het is leuk om te ontdekken en proeven welke smaken er allemaal zijn, pittig, bitter of zoet, we zoeken net zo lang tot iedereen een heerlijk boek heeft gevonden. En wie weet.. misschien smaakt dat naar meer!

Benieuwd naar Linda? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Lydia Rood

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverSchoolschrijver zijn is heerlijk: je ziet de kinderen vaak en lang, en daardoor kun je ze echt wat meegeven. Ik daag ze uit om zelf mee te denken over een verhaal. Ze vinden het een ontdekking dat ze net zo veel verbeeldingskracht hebben als ik – en soms meer. Verhalen maken je leven behapbaar, we kunnen niet zonder. Als kinderen dat inzien, hebben ze ineens een extra instrument in handen.

Benieuwd naar Lydia? Kijk voor meer informatie op haar website en blog, of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Manon Sikkel

Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver‘Wie houdt er van lezen?’ Dat vraag ik altijd als ik in een klas kom, ergens in Nederland. Als alle kinderen hun vinger opsteken, kijk ik naar de leerkracht. In een klas waar de juf of meester van lezen houdt, doen de kinderen dat ook. Het leuke van Schoolschrijver zijn is om samen met de leerkracht de kinderen aan te sporen om nog veel meer te lezen. Al moet ik daarvoor op mijn handen gaan staan en achterstevoren het Wilhelmus fluiten. Ik krijg iedereen aan het lezen.

Benieuwd naar Manon? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Maren Stoffels

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverEr is een virus, en het heet Schrijveritus. Je kan niet meer stoppen met verhalen bedenken en overal zie je personages lopen. Boeken komen tot leven en je leest meer dan ooit tevoren. Ook wil je alleen nog maar schrijven, schrijven en nog eens schrijven.

Toen ik 9 was, heb ik dit virus opgelopen. Er is geen medicijn voor, als je het eenmaal te pakken hebt, gaat het niet meer weg. Sterker nog, ik heb al 19 jaar Schrijveritus en hier zijn 20 boeken uit ontstaan. 

Maar het geeft niet, want dit is het enige virus waar je beter van wordt. En wel in verhalen bedenken, fantaseren en schrijven. Het is FANTASTISCH! Ik ben klaar om het Schrijveritus-virus te gaan verspreiden dit jaar als Schoolschrijver… Laat je lekker aansteken!

Benieuwd naar Maren? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Twitter en Facebook.

Schoolschrijvers
Marlies Verhelst

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverWie kan lezen, verveelt zich nooit. Als kind was ik al dol op boeken. Soms speelde ik ze zelfs na. Ik haalde hele keukenkastjes leeg om net als de kinderen uit de serie De Vijf van Enid Blyton op avontuur te gaan. Dat avontuur vond dan plaats op een kleedje in een hoekje van de woonkamer. Nog steeds lees ik veel. Ik houd zelfs al mijn gelezen boeken bij in een mooi schrift met harde kaft. Als Schoolschrijver wil ik de liefde voor boeken en taal doorgeven.

Benieuwd naar Marlies? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Twitter en Facebook.

Schoolschrijvers
Marlies Slegers


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Ik woonde als kind in een buitenland waar weinig mogelijkheden waren om buiten te spelen, te sporten of televisie te kijken. De bibliotheek werd mijn habitat – ik verslond boeken. Lezen, dat is reizen in je hoofd, avonturen beleven, empathie kweken. Boeken geven een inkijk in andere werelden, andere culturen. Als Schoolschrijver wil ik de liefde voor lezen en overbrengen op kinderen.

Benieuwd naar Marlies? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Nanda Roep

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverEen schrijver kan alles. Een schrijver kan kastelen bouwen, of een jungle. Als schrijver kan je oorlog maken, maar ook vriendschap. En liefde. Rijkom en armoede. Ik hoop kinderen te laten zien dat zij alles kunnen, eerst met taal.

Maar daarna helpt de taal je in het echte leven; bij het werk dat je kiest maar ook bij het vinden van vriendschap. Als Schoolschrijver hoop ik ieder kind te kunnen aanraken. Zowel met vitamine A, van aandacht, als met vitamine T, van taal. Voor een fijne grip op hun toekomst.

Benieuwd naar Nanda? Bekijk haar website of volg haar op Facebook of Twitter.

Schoolschrijvers
Peter Vervloed

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverIk ben een onderwijzer die schrijft en een schrijver die lesgeeft. Dat heb ik jarenlang kunnen vertellen. Het klopt nog steeds, ook al ben ik geen onderwijzer meer.

Alles in het gewone leven heeft fantasie nodig om nog mooier, leuker of spannender te worden. Verhalen  zorgen voor die extra lach of traan. Kijk, dat wil ik doorgeven.

 

Benieuwd naar Peter? Kijk voor meer informatie op zijn website of volg hem op Facebook.

Schoolschrijvers
Pieter Koolwijk

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverWaarom ik Schoolschrijver ben? Moeilijke vraag. Ik verzin het antwoord gewoon. Dat mag namelijk als schrijver. De heleboel bij elkaar fantaseren, het opschrijven en het daarna een goed verhaal noemen. En nu wil ik dat graag samen met een school doen. Daar hebben ze hopelijk heel veel vragen waar we nog antwoorden op moeten verzinnen.

Benieuwd naar Pieter? Kijk voor meer informatie op zijn website of volg hem op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Rian Visser


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Wat is een goed boek en waarom? Mijn moeder, oudere zus en ik lazen vaak dezelfde boeken en daar spraken we dan over. Over boeken praten maakt lezen extra leuk. Soms vertellen kinderen mij dingen over mijn eigen boeken, die ik helemaal niet gezien had. Kinderen kunnen vaak heel goed lezen en nadenken over een verhaal.

Benieuwd naar Rian? Kijk voor meer informatie op haar website of blog, of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Ruben Prins

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverIn ieder van ons brandt een vertelvuurtje. Als Schoolschrijver wil ik het vuurtje opstoken. Ik wil de kinderen helpen hun verhalen (terug) te vinden. Ik wil ze leren hoe ze die verhalen goed kunnen vertellen of kunnen opschrijven zodat ze nóg mooier worden, en ze helpen om van de verhalen van anderen te genieten.

Benieuwd naar Ruben? Kijk voor meer informatie op zijn website.

Schoolschrijvers
Saskia van der Wiel


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Schoolschrijver zijn is een prachtige kans om langlopende verhalenvuurtjes te bouwen, waar je lekker dromerig of vrolijk van wordt. Ik wil kinderen laten ontdekken dat ze van binnen veel groter zijn dan ze wisten. Ook als ze stiekem allang denken dat ze geen fantasie hebben of dat taal vooral iets moeilijks is.

Benieuwd naar Saskia? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en haar blog.

Schoolschrijvers
Selma Noort


Affiche voor 7e editie De Sschoolschrijver
Als Schoolschrijver kom ik lekker vaak en kan ik de kinderen leren kennen – en hun verhalen horen. Vaak zeggen kinderen: ‘Ik zou ook wel een verhaal willen opschrijven, maar ik weet niet hoe.’ Er zijn héél véél manieren om verhalen op te schrijven (of te vertellen. Het is zoals een meisje eens blij verwonderd tegen mij riep: “Juf, ik wist niet dat ik het kon, maar ik kan het ook!”

Benieuwd naar Selma? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Simone Arts


Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverAls docent Nederlands ontdekte ik hoe leuk en inspirerend het is om met kinderen
te praten over verhalen. Kinderen weten heel goed welke boeken hun vrienden leuk vinden. Ze geven hun enthousiasme voor verhalen aan elkaar door, spelen ze na, maken en bekijken films of gaan zelf schrijven. Sommige kinderen houden misschien niet zo van lezen, maar alle kinderen houden van verhalen.

Benieuwd naar Simone? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook.

Schoolschrijvers
Tialda Hoogeveen

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverZodra ik kon schrijven en lezen, deed ik niet anders dan boekjes, brieven en dagboeken maken en de bibliotheek leegplunderen. Lezen maakte mijn wereld groter. Het bracht me naar plekken waar ik anders nooit zou komen. Naar Pompeï, een glazen lift in de lucht of in een dierenlijf. De personen in de boeken gaven mij woorden voor wat ik voelde en beleefde. Gevoelens zoals onzekerheid of angst bijvoorbeeld. Of ze deden juist dingen die ik zelf nooit zou durven, maar stiekem wel zou willen. Als Schoolschrijver wil ik kinderen deze rijkdom van taal en verhaal meegeven.

Benieuwd naar Tialda? Kijk voor meer informatie op haar website.

Schoolschrijvers
Wieke van Oordt

Affiche voor 7e editie De SschoolschrijverIn de klas speel ik vaak de Verhalen DJ met de kinderen. Dan mixen ze als DJ van hun eigen fantasie, allerlei ideeën voor verhalen. In het begin aarzelen ze vaak om mee te doen. Ze zeggen: ‘Pff, ik weet niks te verzinnen, hoor.’ Maar dan steken ze elkaar aan… Ik probeer kinderen over de streep te trekken en ze enthousiast te maken over het kunnen verdwijnen in verhalen.

Benieuwd naar Wieke? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Arend van Dam


Arend van Dam portret met logo
Ik vind het een grote eer om Schoolschrijver te zijn! Ik wil heel graag met de kinderen op zoek gaan naar hun eigen verhalen. Wat is het verhaal van hun familie? Van hun eigen leven? Het is een mooie taak: samen op zoek gaan naar de allermooiste verhalen, die opschrijven, en die heel stil aan elkaar voorlezen. En dan, als ze afgelopen zijn, heel hard klappen.

Benieuwd naar Arend? Kijk voor meer informatie op zijn website of volg hem op Facebook.

Schoolschrijvers
Benny Lindelauf

Benny Lindelauf portret met logoIk hoop talent in de klas te ontdekken. En die schrijven dan voortaan mijn boeken, terwijl ik lekker in de zon kan liggen. 😉 Bijna niemand heeft door dat spelen met taal geniaal leuk is. Want iedereen denkt bij taal aan regels en hokjes en dingen die moeten. Ik denk bij taal aan avontuur en dingen die mogen. Taal is geen dierentuin, taal is de jungle! HOEWAAAAAAAAA!

Benieuwd naar Benny? Kijk voor meer informatie op zijn website of volg hem op Facebook.

Schoolschrijvers
Mindert Wijnstra


Mindert Wynstra Dolf Verroen portret met logo
Kinderen vragen me vaak het hemd van m’n lijf: over m’n leeftijd, inkomen, huisdieren en hobby’s. Als we dat gehad hebben, willen ze ook graag weten hoe je een verhaal schrijft. Soms melden kinderen dat ze zelf al aan een boek begonnen zijn. Als Schoolschrijver kan ik daar eens goed voor gaan zitten en kinderen stimuleren om verder te komen.

Benieuwd naar Mindert? Kijk voor meer informatie op zijn website.

Schoolschrijvers
Dolf Verroen

Mindert Wynstra Dolf Verroen portret met logoIk ben Schoolschrijver omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen goed leren lezen en schrijven, zodat zij zichzelf kunnen uitdrukken in taal. Want in het leven moet je je redden met taal, en daarom is het ontzettend belangrijk om die goed te leren gebruiken.

Benieuwd naar Dolf? Kijk voor meer informatie op zijn website of volg hem op Facebook.

Schoolschrijvers
Janneke Schotveld

Janneke Schotveld portret met logoOmdat ik nog zoveel boeken wil schrijven stopte ik met lesgeven. Een van de belangrijkste dingen op school vind ik dat kinderen ontdekken waar ze goed in zijn. Alle kinderen hebben een talent en moeten de kans krijgen om dat te ontwikkelen. Een manier om jezelf en de wereld te leren kennen is via verhalen.

Benieuwd naar Janneke? Kijk voor meer informatie op haar website of volg haar op Facebook en Twitter.

Schoolschrijvers
Derk Visser

Schoolschrijver-Derk-VisserOp mijn elfde had ik een bijna niet meer in te halen leesachterstand. Voor spelling scoorde ik twijfelachtig en als ik schreef, waren dat vooral dictees. Taal stond niet bovenaan mijn lijstje. Niemand zag in mij een schrijverstalent. Ik zelf ook niet… Met mij is het nog goed gekomen, maar dat is niet ieder kind gegeven. Daarom ben ik Schoolschrijver geworden.

Benieuwd naar Derk? Kijk voor meer informatie op zijn website of volg hem op Facebook.