De Schoolschrijver-maand

Stimulerend en effectrijk

De Schoolschrijver-maand is gericht op plezier en extra motivatie in het lezen en schrijven van verhalen. Hoe? Door de allerbeste kinderboekenauteurs in te zetten: zij delen schrijfgeheimen en boekentips met de kinderen en maken leerlingen enthousiast voor de magie van taal, een maand lang.

Voor wie?

Voor álle basisscholen die schrijven, leesplezier en taalvaardigheid naar een hoger niveau willen tillen.

Groep 4-5-6

In groep 4-5-6 gaan leerlingen met diverse Schoolschrijvers op schrijf- en leesavontuur. Kinderboekenschrijver Gideon Samson verklapt hoe zijn ideeën soms zomaar ‘over straat wandelen’, Janneke Schotveld onthult het geheim van een goed personage en Selma Noort legt uit hoe je een verhaal extra spannend maakt. Met voorleesfragmenten uit eigen boeken en die van andere schrijvers. In de laatste les komt een Schoolschrijver in de klas. De leerlingen kunnen hem of haar van alles vragen en natuurlijk gaat hij/zij met de kinderen schrijven.

Groep 6-7-8

Ook in het maandprogramma voor de bovenbouw laten kinderen zich door Schoolschrijvers inspireren. Lydia Rood denkt dat de beste onderwerpen misschien wel verborgen zitten in jezelf. Maren Stoffels heeft zo haar eigen ideeën over een goed recept voor een verhaal. En Gideon Samson geeft tips voor hoe je een verhaal geloofwaardig(er) maakt. Met voorleesfragmenten uit eigen boeken en die van andere schrijvers. In de laatste les komt een Schoolschrijver naar de school en gaat met iedere klas een uur aan de slag.

Wat biedt De Schoolschrijver-maand?

  • Vier interactieve lessen van 60 minuten met Schoolschrijvers, drie via het digibord en les vier live in de klas.
  • Unieke schrijfopdrachten en leestips van de Schoolschrijvers. Succes verzekerd!
  • Werkbladen voor de leerlingen.
  • Beknopte leerkrachtenhandleiding, per les ca. 5 minuten voorbereidingstijd.
    Het maandprogramma kan lesstof-vervangend worden ingezet.

Wat kost De Schoolschrijver-maand?

U betaalt per klas:

2 klassen € 495
3 klassen € 695
4 klassen € 895
Vanaf 5 klassen offerte op maat

Dit bedrag is een all-in tarief. U bent ervan verzekerd dat u géén extra kosten heeft. Wilt u De Schoolschrijver-maand voor 1 klas afnemen? De prijs hiervoor is 495 euro. Wij moeten hiervoor het tarief van 2 klassen rekenen  omdat ook hier een kinderboekenschrijver naar de school komt.

Aanbevolen: maakt u ook gebruik van een training uit de Academie, dan ontvangt u 10% korting op het totaalbedrag.

De Schoolschrijver-maand ook op school?

Neem direct contact met ons op om je aan te melden of voor voor meer informatie. Ons mailen of bellen mag ook via: info@deschoolschrijver.nl of tel 020 – 8463069.

Lees ook de brochure.